На лунен пейзаж или като след война е заприличала част

...
На лунен пейзаж или като след война е заприличала част
Коментари Харесай

Като след война след огромния пожар в Стрелково, нанесени са големи щети

На лунен пейзаж или като след война е замязяла част от силистренското село Стрелково откакто в него съвсем два дни вилня пожар. Огнената буря се развилняла в неделя следобяд и обхванала към 5000 кв. метра,  предава Агенция " Булфото ".
 Булфото
Противопожарни екипи с три профилирани автомобила, доброволното формирование на село Кайнарджа, горски чиновници, локални кооператори с три водоноски и трактор с плуг загасили пожара.

Запалването тръгнало от сухи треви, само че се трансферирало и унищожило 200 дка пшеница, 5 дка гора и 2 къщи . Със взаимните старания на огнеборци и доброволци в началото пожарът бил сподавен и били избавени 800 дка посеви, 150 дка гора и 10 къщи.
 Булфото
На идващия ден, обаче, голям брой местни огнища възобновили пожара в Стрелково. В 8,42 ч. два екипа на пожарната, подпомагани от доброволци, подхванали гасителни дейности в селото и в стърнище край него.
 Булфото
Този път огънят се разпрострял на повърхност към 300 000 кв.м, изгорели още две изоставени къщи . След потушаването на пожара са избавени останалите 12 здания в селото. В доста дворове огънят стигнал досами постройките, само че притежателите им в точния момент се организирали и с подръчни средства спрели разрастването му.
 Булфото
" За страдание дворовете с отрупани овошки тази година няма да дадат плодове " , разясниха през сълзи стопаните.
 Булфото
Според тях пожарът тръгнал от двор в ниската част на Стрелково , където стопанинът решил за изгори боклуци и суха растителност. Възрастният човек не решил заплахата и вятърът бързо разнесъл огъня по баирите.
 Булфото

 Булфото
За благополучие няма потърпевши хора, а и в селото живеят едвам 7-8 души. Повечето къщи са изоставени на произвола на ориста и се продават, разрушават се или са обект на похищения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР