На Луната има значително количество вода - повече от това,

...
На Луната има значително количество вода - повече от това,
Коментари Харесай

НАСА с изненадващо откритие за водата на Луната

На Луната има доста количество вода - повече от това, което до момента беше известно. Вода на земния сателит беше открита преди 11 години. Учени от НАСА са открили съществуването на водни молекули на повърхността на планетата, покрай един от най-известните кратери, който е забележим и от Земята.

Друг екип, който работи по тематиката, на база на проучванията си, също твърди, че на Луната има спомагателни количества вода.

Вероятно те се съхранява като ледени парчета в тъмните петна на планетата, където температурата е -163 градуса по Целзий. Новите данни могат да оказват помощ доста на бъдещите задачи до Луната.



"Изследването ни демонстрира, че незнайни преди региони могат да крият воден лед. Резултатите ни демонстрират, че водата може да е доста по-широко публикувана в полярните региони, в сравнение с се мислеше до момента. Така, тя ще е по-достъпна и ще се извлича и проучва по-лесно " - сподели Пол Хейн от университета на Колорадо, Съединени американски щати, съобщи БТВ.

Водата е скъп запас за бъдещите задачи с хора на Луната, като ресурсът може да се употребява освен за пиянство, само че и за материал за гориво. НАСА възнамерява завръщане на астронавти на Луната като подготовка за задача до Марс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР