На Луната има тонове оборудване и следи от първите хора,

...
На Луната има тонове оборудване и следи от първите хора,
Коментари Харесай

САЩ планират музей върху лунната повърхност

На Луната има тонове съоръжение и следи от първите хора, стъпили върху нея, оповестява bTV.

Белият дом се притеснява, че лунните задачи на други страни могат да унищожат тези места с научно и историческо значение.

На 16 юли 1969 година ракетата „ Сатурн 5” потегли към естествения ни сателит. На борда бяха трима астронавти, двама от които – Армстронг и Олдрин, трябваше за първи път да стъпят на Луната и да извършат няколко научни опита.

Три дни по-късно задачата, наречена „ Аполо 11”, доближи своята цел. След доста рискови обстановки и провокации спускаемият модул „ Ийгъл” кацна сполучливо в Морето на спокойствието. Това е един от регионите на Луната, до който в този момент Белият дом не желае никой да се доближава.

Причината е, че няколко страни, включително Русия и Китай, желаят да изпратят космонавти на Луната в идващите 5 до 10 години.

Америка счита, че в случай че кацнат покрай местата, посетени от задачите “Аполо”, ще им нанесат непоправими вреди. Най-добрият вид е да бъдат предпазени и консервирани за идващите генерации като великански музей в Космоса.

„ Защо да не ги създадем като едни хубави туристически уеб сайтове, където бъдещите заселници и гости на Луната в действителност ще могат да посетят тези места, да видят от напълно близо с какви машини първите хора преди доста, доста време, са кацали на Луната”, разяснява Тихомир Димитров, астрофизик, създател на „ Космическа академия за деца”. С

якаш с цел да поддържа тезата си, НАСА показа в интернет впечатляваща виртуална разходка по Луната в ултрависока резолюция. Фотосите са направени от роботизиран уред, който и сега кръжи към нашия сателит. За първи път толкоз детайлно се виждат следите от задачите „ Аполо” и топографските особености на лунната повърхнина.

„ На Луната има доста географски особености, като да вземем за пример пещери, места, където могат да се основат лунни бази, и проучването на тези места би помогнало в дълготраен проект на галактическите проучвания на човечеството”, счита Тихомир Димитров.

Догодина ще се празнува 50-годишния празник от първите стъпки на индивида върху Луната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР