На летище "София" пристигна нова пратка ваксини - това са

...
На летище "София" пристигна нова пратка ваксини - това са
Коментари Харесай

Ваксините на Pfizer/BioNTech пристигнаха в България

На летище "София " дойде нова пратка ваксини - това са 17 550 дози на компанията „ Пфайзер “ и ще бъдат разпределени в страната, заяви Фокус. С тях ще продължи ваксинирането на хората от втора и трета фаза. Това е 6-а пратка на този производител и 9-а доставка на ваксини в страната.
Доставката беше планувана за през вчерашния ден, само че беше отсрочена поради неприятното време в Германия. Поради неподходящите метеорологичните условия, самолетът с имунизациите не излетя през вчерашния ден.
Предната доставка на ваксини в страната беше на 6 февруари, когато бяха доставени 28 800 дози от имунизацията на „ Астра Зенека “. От тази ваксина се чака до края на месеца да дойдат общо 139 000 дози.
Първата доставка на ваксини на „ Pfizer/BioNTech “ от съвсем 10 000 дози дойде у нас на 26 декември и разреши началото на имунизацията да бъде сложена на 27 декември. Втората пратка се състоеше от 25 000 дози и бе получена на 4 януари. На 18 януари в страната ни бяха доставени 18 720 дози. Следващата доставка от препарата на „ Pfizer/BioNTech “ у нас бе на 25 януари, като получихме над 14 хиляди дози, а последната за тази компания – на 1 февруари, когато получихме 17 550 дози. До края на февруари се чака доставка на към 83 хиляди дози, а през март в страната би трябвало да дойдат 104 хиляди ваксини от същия производител.
На 31 януари у нас бяха доставени 3 600 дози от имунизацията против COVID-19 на „ Moderna”. Първата доставка на имунизацията у нас беше на 13 януари. Тогава получихме 2 400 дози.
До края на годината би трябвало да имаме 18 млн. дози общо от всички производители, с които Европейска комисия е сключила контракт и са получили утвърдени за приложимост в страните членки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР