На летище София липсва обучение на служители и основни норми

...
На летище София липсва обучение на служители и основни норми
Коментари Харесай

Николай Найденов: На Летище София липсва обучение на служители и основни норми за сигурност

" На летище София липсва образование на чиновници и съществени правила за сигурност ", по този метод зам.-транспортният министър Николай Найденов мнения новината, че еърпорта не е издържало първия тест за сигурност при загадка инспекция сред 10 и 14 октомври от Европейска комисия. Вкарвани са неразрешени елементи от взривно устройство в ръчен багаж.

„ Констатациите демонстрират детайли на необучение на състава и погрешно използване на главните правила на сигурност. Освободени са огромна част от чиновниците на концесионера. Това води до друга последица – неподготвени фрагменти ”, сподели Найденов пред.

 По думите му инспекцията не е била загадка, а очевидна и контролирана.

„ Няма нищо фрапиращо. Много е значимо, че нещата сме ги установили. Вкарани са опредени детайли, които съставляват част от инфраструктура, които могат да доведат до избран риск. Не знам това с бомбата по какъв начин се сътвори в публичното пространство.  Задачата ми е да успокоя българското общество. Изпълнителният шеф пое ангажимент да се увеличи качеството на сигурност ”, сподели още той.

„ Всеки един влизащ би трябвало да минава през рамка. Фоайето е обществена част и може да се срещнат хора - да пият кафе и да си приказват.  Не може там да се вдигне равнището на сигурност. Това се реализира от концесионера ”, разясни още Найденов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР