На летище Гао в Мали самолет Ил-76, който може да

...
На летище Гао в Мали самолет Ил-76, който може да
Коментари Харесай

Транспортен самолет Ил-76, свързан с ЧВК Вагнер, се разби в Мали

На летище Гао в Мали аероплан Ил-76, който може да е обвързван с ЧВК " Вагнер ", се разруши и се възпламени по време на кацане, написа Украинская истина, като се базира на RTVI.

Местното издание Malijet твърди, че повода за самолетната злополука е щета в горивния контейнер на самолета. На мястото са пристигнали пожарникари и спасители.

Журналистът Серж Даниел е написал в обществената мрежа X, че военнотранспортен аероплан Ил-76 се е разрушил в Мали. Самолетът е превозвал хора и съоръжение. Според Даниел на мястото са се чули детонации, написа " Фокус ".

Военният сътрудник Чингис Дамбиев е отбелязал в канала си в Telegram, че самолетът евентуално принадлежи на беларуската самолетна компания Rubystar Airways. Според него самолетът е изпълнявал задача " в полза на Организация на обединените нации ".

Руският боен сътрудник Юрий Котенок декларира, че " има догатки ", че полетът е обвързван с ЧВК " Вагнер ". По-късно Котенок отхвърля тази информация и показва, че самолетът е бил употребен от локални сили и повода за злополуката е пилотска неточност.

Телеграм каналът Gray Zone също отхвърли информацията за връзка на разрушилия се Ил-76 с   " Вагнер ". Както отбелязва каналът, на борда не е имало бойци или водачи на компанията, а самият аероплан е бил употребен " от локални сили за превозване на товари за разнообразни цели ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР