На Летище Долна Митрополия край Плевен ще се състои открит

...
На Летище Долна Митрополия край Плевен ще се състои открит
Коментари Харесай

На Летище Долна Митрополия ще се състои открит летателен ден

На Летище Долна Митрополия край Плевен ще се състои открит летателен ден във връзка празника на 12-а авиационна база. Той се провежда за отбелязване и на 80-ата годишнина от началото на летателната активност на летище Долна Митрополия, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от базата.

Авиационното събитие ще се организира на 26 март (събота) от 10:00 ч. на Летище Долна Митрополия. Всички фенове и другари на авиацията могат да участват на празника, входът е свободен. Вратите за гости ще бъдат отворени в 09:00 часа.

Пропускателният режим ще се реализира през Портал номер 2, който се намира от източната страна на летището, преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци.

Празничният ден ще стартира в 10:00 ч. с тържествената гала. От 11:00 ч. е началото на плануванаъа летателна стратегия, в която водачите на 12-а авиационна база ще изпълнят полети със самолети Pilatus РС-9М и L-39 Albatros.

Във времето до 13:00 ч. всички посетители ще имат опция да прегледат ревюто на авиационна, самолетообслужваща и специфична техника. Ще се срещнат с летателните характерности на самолети РС-9М, L-39 ZA и ZLIN 242L.

Ще могат да прегледат оборудването на противопожарния автомобил " Мерцедес АКТРОС ". Ще бъдат показани разнообразни типове леко стрелково оръжие, височинно съоръжение и летателни костюми.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР