На летище Долна Митрополия край Плевен получиха удостоверения за първи

...
На летище Долна Митрополия край Плевен получиха удостоверения за първи
Коментари Харесай

Курсанти-летци получиха удостоверения за първи самостоятелни полети

На летище Долна Митрополия край Плевен получиха удостоверения за първи независими полети курсанти-летци първи курс. Това заяви старши специалист Ирена Ангелова от Военновъздушната образователна база /ВВУБ/ "Георги Бенковски ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че с високи темпове протича първият летателен стаж на първокурсниците от компетентност "летец-пилот " на Факултет "Авиационен " към НВУ "Васил Левски ", който се организира във ВВУБ. Учебната стратегия е почнала с наземна теоретична и тренажна подготовка. След полагане на изпит, курсантите са позволени до летателно образование на аероплан "Pilatus " РС-9М, разясни Ангелова.

След като са достигнали нужното равнище на подготовка седем курсанти са изпълнили независими полети - Божидар Гушев, Ивайло Захариев, Богомил Луканов, Петко Илиев, Лъчезар Михайлов, Стефан Влахов и Радостин Павлов. Преди това подполк.Пламен Ковачев - заместник-командир по летателната подготовка, е провел контролна инспекция на обучаемите. Спазена бе стародавната традиция курсантите да бъдат посрещани от летателния състав с авиаторски привет и пожелания за меки кацания, сполучливи и безаварийни полети, сподели Ангелова.

Командирът на ВВУБ - полк. Петър Банков, е връчил удостоверенията и им е поискал да продължат старателно да овладяват летателното майсторство. Той е изказал признателност на техните инструктори - майорите Иванов и Вачков и на капитаните Цанов, Петров и Райков, за сполучливото летателно образование.

Стажът на първокурсниците ще продължи с по този начин наречените полети "зона елементарен пилотаж " и ще приключи с транспортни "зона комплициран пилотаж ", разясни Ангелова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР