На Леонардо да Винчи му е отнело четири години да

...
На Леонардо да Винчи му е отнело четири години да
Коментари Харесай

Отлагането може да бъде и полезно

На Леонардо да Винчи му е лишило четири години да приключи Мона Лиза. Може да се каже, че този шедьовър на изобразителното изкуство е основан от „ занаятчия на отлагането “. Знам, че ще побързате да изтъкнете обстоятелството, че на Да Винчи не му се е налагало да гони крайни периоди и да жонглира сред разнообразни незабавни задания. Въпреки това, четиригодишната работа на Да Винчи по неговата най-популярна картина е съвършен образец за това, че ние би трябвало да преминем през редица лоши и да създадем голям брой неточности, преди да достигнем до нещо в действителност положително.  

Правилните техники за отсрочване могат да оказват помощ с този развой, счита Джереми Бейкън, основен изпълнителен шеф на компанията Imagineer Technology Group, предлагаща програмен продукт за ръководство на връзки с клиенти.

„ В изобретателните среди постигането на стремежи резултат лишава време “, разяснява той. „ Докато е работил над Мона Лиза, Да Винчи е знаел, че нещо липсва, само че не е бил наясно какво тъкмо. Вместо да приключи картината преди да открие изчезналата част, той отсрочва довършването и, работейки върху други планове. Междувременно той научава повече за светлината и мащаба, което му разрешава най-сетне да приключи своя шедьовър “, споделя Бейкън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР