На лекарите им се наложило да извършат операция за отстраняването

...
На лекарите им се наложило да извършат операция за отстраняването
Коментари Харесай

Лекари извадиха топка косми от стомаха на момиче

На лекарите им се наложило да извършат интервенция за отстраняването на един кг коса от стомаха на 15-годишна тийнейджърка от Пенджаб, Индия.

Момичето било признато неотложно в болница, защото не можело да яде и пие. Това се дължало на натрупалата се коса в стомаха ѝ.

По време на прегледа лекарите забелязали голяма топка коса в корема ѝ и предложили незабавна интервенция.

В следствие лекарите открили, че тийнейджърката страда от трихоломания – положение, при което хората изскубват личната си коса от скалпа, както и от трифофагия – положение, при което човек яде косата си.



Вредният табиет на момичето почнал преди към 5 години, като с времето, поради поглъщането на големи количества коса, почнало да повръща всякога, когато се храни.

Така момичето било диагностицирано с редкия синдром на Рапунцел, който е по-често срещан при дамите. При него човек гълтам толкоз доста коса, че с течение на времето тя се натрупва в стомаха и се образува огромна топка косми, която пречи на естественото действие на органите. Тъй като хората не могат да храносмилат косата си, единственият метод казусът да бъде отхвърлен е посредством хирургическа интервенция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР