На Курилските острови ще бъде създаден безпрецедентен набор от предимства

...
На Курилските острови ще бъде създаден безпрецедентен набор от предимства
Коментари Харесай

Курилските острови ще предлагат различни данъчни стимули

На Курилските острови ще бъде основан невиждан набор от преимущества и бизнес тласъци, в това число освобождение за период 10 години от основни налози върху приходите и имуществото, налози върху земята и превоза. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на пленарната сесия на Източния стопански конгрес, заяви ТАСС, съобщи Actualno.

„ Трябва да създадем конкурентни условия, с цел да работят нашите сътрудници. Това значи, че параметрите на данъчната тежест, цената на заемния капитал, скоростта и качеството на обществените услуги за бизнеса, които са в действие тук, би трябвало да са световно конкурентни”, акцентира той.

Путин посочи, че става въпрос за компании, които не просто са регистрирани на Курилите, а и действително работят в района, строят здания, предприятия, наемат чиновници.

За такива компании застрахователни награди ще бъдат понижени със 7,6% също за период от 10 години. Освен това на територията на Курилските острови ще действа свободна митническа зона, което ще облекчи значително вноса на артикули и съоръжение и износа на подготвени артикули. Според съветския държавен глава, в границите на тази зона няма да се начислява и Данък добавена стойност, " до момента в който стоките не изоставен територията на Курилските острови ".

Путин посочи, че режимът няма да бъде годен за всички типове действия. Изключение ще бъде посредническата активност, производството на акцизни артикули, добивът и преработката на въглеводороди, както и уловът на скъпи водни биоресурси, защото това са високодоходни бизнеси.

От данъчните облекчения ще могат да се възползват освен съветските, само че и задграничните вложители, в това число японските.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР