На крака и с аплодисменти евродепутатите посрещнаха изказването на президента

...
На крака и с аплодисменти евродепутатите посрещнаха изказването на президента
Коментари Харесай

Евродепутатите аплодираха на крака Зеленски

На крайници и с овации евродепутатите посрещнаха изявлението на президента на Украйна Володимир Зеленски в границите на изключителното съвещание на Европейския парламент през днешния ден, съобщи Нова тв.

„ Днес се изричам от името на моите съграждани, жителите на Украйна, които пазят страната си, като заплащат най-високата цена. Те пазят свободата.

Много се веселя, че чух вашето слово. Усещам общата ви настройка, вие сте единни - всички страни в Европейски Съюз. Жалко е, че в този момент всички ние в Украйна плащаме тази висока цена.

Това е покруса за всеки един украинец и за нашата страна. Хиляди към този момент са убити”, съобщи в изявлението си Зеленски.

„ Имаме две революции, една война, пет дни на съветска инвазия. Тотална инвазия. Аз не чета сега, моето изявление не е написано на хартия. Хартията в нашата страна свършва, това е действителността. Вярвам, че през днешния ден жертваме живота си поради свободата и желанието да сме равни, да сме такива като вас. Ние жертваме украинския народ - най-ценното, което имаме.

Това е най-високата цена, която можем да платим. Често споделяме, че ще спечелим, ще победим всичко и всички. Много се веселя, че може да видите с очите си това, което се случва. Ние в действителност ще победим, уверен съм, че това ще се случи”, безапелационен бе украинският президент.

„ Често се споделя, че Украйна е избрала да върви по пътя към Европа. Това е нашият главен блян. Искам да чуя това и от вас, с цел да може всички ние да чуем, че подкрепяте украинския избор”, прикани Зеленски.

Украинският президент изясни пред евродепутатите, че Украйна е блокирана - никой не може да влезе или излезе. „ Всеки един площад ще бъде именуван „ Площад на свободата”. Никой няма да ни пречупи, ние сме мощни, ние сме украинци. Желанието ни е да забележим децата си живи”, сподели Зеленски и добави, че през вчерашния ден са убити 16 деца.

„ Путин ще продължава да твърди, че това е някаква специфична интервенция и се унищожава военна инфраструктура. Име ли деца обаче на местата, където се намира военната инфраструктура? 16 деца починаха - през вчерашния ден! Украинците са мощно стимулирани. Ние се борим за своите права и свободи, за живота и за оцеляването си. Това е висшата мотивация у нас. Ние желаем да бъдем равнопоставени членове на Европа. Мисля, че през днешния ден ние потвърждаваме и демонстрираме, че това е нашето желание”, добави той.

Според Зеленски Европейският съюз ще бъде доста по-силен с Украйна. „ Без вас Украйна ще остане сама. Ние доказахме своята мощ. Ние сме тъкмо като вас - докажете, че вие сте с нас. Докажете, че няма да ни обърнете тил. Докажете, че вие в действителност сте европейци. Тогава животът ще спечелва над гибелта и светлината ще спечелва над мрака. Слава на Украйна!”, приключи изказването си пред Европейския парламент украинският президент.

След изявлението му още веднъж последваха продължителни бурни овации.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР