На крака и с аплодисменти евродепутатите посрещнаха изказването на президента

...
На крака и с аплодисменти евродепутатите посрещнаха изказването на президента
Коментари Харесай

На карака и с аплодисменти приветстваха Зеленски в Европейския парламент ВИДЕО

На крайници и с овации евродепутатите посрещнаха изявлението на президента на Украйна Володимир Зеленски в границите на изключително съвещание на Европейския парламент през днешния ден.

„ Днес се изричам от името на моите съграждани, жителите на Украйна, които пазят страната си, като заплащат най-високата цена. Те пазят свободата. Много се веселя, че чух вашето слово. Усещам общата ви настройка, вие сте единни - всички страни в Европейски Съюз. Жалко е, че в този момент всички ние в Украйна плащаме тази висока цена. Това е покруса за всеки един украинец и за нашата страна. Хиляди към този момент са убити”, съобщи в изявлението си Зеленски.

„ Имаме две революции, една война, пет дни на съветска инвазия. Тотална инвазия. Аз не чета сега, моето изявление не е написано на хартия. Хартията в нашата страна свършва, това е действителността. Вярвам, че през днешния ден жертваме живота си поради свободата и желанието да сме равни, да сме такива като вас. Ние жертваме украинския народ - най-ценното, което имаме. Това е най-високата цена, която можем да платим. Често споделяме, че ще спечелим, ще победим всичко и всички. Много се веселя, че може да видите с очите си това, което се случва. Ние в действителност ще победим, уверен съм, че това ще се случи”, безапелационен бе украинският президент.

„ Често се споделя, че Украйна е избрала да върви по пътя към Европа. Това е нашият главен блян. Искам да чуя това и от вас, с цел да може всички ние да чуем, че подкрепяте украинския избор”, прикани Зеленски.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР