На крачка от нов кървав конфликт: Израел е напът да

...
На крачка от нов кървав конфликт: Израел е напът да
Коментари Харесай

На крачка от нов кървав конфликт: Израел е напът да нахлуе в Ливан


На крачка от нов кървясъл спор: Израел е напът да нахлуе в Ливан. „ Слагам си тапите за уши и върша крачка обратно. Първо идва светкавицата от дулото на танка, а по-късно стрелата. Снайперисти откриват огън. Трасиращи изстрели от картечница се устремяват към село на „ Хизбула “. Израелски парашутисти нападат бутафорното обитаемо място “
Описаната обстановка е единствено подготовка, прецизира Sky News.
Все още не е взето решение дали да се нахлуе в Ливан, само че израелското държавно управление прави все по-ясни изявления и всички бойци, с които екип на Sky News е разговарял, са споделили, че смятат, че това ще се случи.
Това обаче ще бъде кървава война и за
двете страни. „ Хизбула “ е доста по-голяма, по-добре въоръжена в борбите от “Хамас ”, само че израелските командири считат, че в последна сметка те ще надделеят.

‘We don’t take their readiness lightly’: IDF drills in Golan Heights as Israel prepares for possible war with Lebanon

Read more 

— Sky News (@SkyNews) 

“Научаваме за тяхната подготвеност и опит, с цел да разберем изцяло нашите съперници и врагове ”, споделя върховен офицер.
„ Но това не ни плаши. Вярвам, че
Израелски отбранителни сили (ЦАХАЛ) са доста по-добре подготвени и екипирани от „ Хизбула “, допълва той.

Между Израел и „ Хизбула “ има ежедневна замяна на огън по границата, задоволителна в естествени времена, с цел да стартира към този момент война. Това обаче не са естествени времена, а рискови,
показва офицерът.
През зимата Голанските възвишения са студени и дъждовни. Ниски облаци обгръщат хълмовете, а вятърът брули долините. За този район са водени многочислени борби. Сега това е окупирана от Израел земя, анексирана след войната от 1967 година и заобиколена от едната страна от Сирия, а от другата – от Ливан – и двете страни са врагове на Израел.

BREAKING:

Syrian Sources are reporting that Thousands of Iranian-Backed Militia Members have arrived in Southern Lebanon over the last week and that Tens of Thousands are still Staging inside of Syria near the Border with Lebanon and the Golan Heights.

The great war is slowly… 

— Megatron (@Megatron_ron) 

Старите сирийски бункери са вкопани надълбоко в скатовете на хълмовете и припомнят за минали войни и предходни притежатели на тази земя.
Днес тя още веднъж е мощно милитаризирана,
защото Израел се приготвя за нова война с Ливан.

Дори и да има преустановяване на огъня и „ Хизбула “ да спре да изстрелва ракети към Израел, това може да не е задоволително, с цел да се предотврати война, тъй като израелците доста ясно обявиха, че желаят да изтласкат „ Хизбула “ назад, по-дълбоко в Южен Ливан, в сходство с резолюцията на Организация на обединените нации. И в случай че дипломацията не проработи,
те ще употребяват ЦАХАЛ, с цел да го създадат.
Израел също по този начин нарушава тази резолюция на Организация на обединените нации, като прелита през ливанското въздушно пространство и окупира част от земя, която трябваше да върне съгласно интернационалното право.

Дипломатическото решение за отбягване на война ще би трябвало да работи и в двете направления. Изглежда, че дипломацията към този момент е постигнала дребен прогрес и Израел дава признаци, че търпението му може да се изчерпа, предаде Vesti.bg.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР