На крачка от края на процесаФон дер Лайен призова евродепутатите

...
На крачка от края на процесаФон дер Лайен призова евродепутатите
Коментари Харесай

ЕП приема пост-Брекзит сделката

На крачка от края на процеса
Фон дер Лайен прикани евродепутатите да одобряват съглашението

Трябва да се фокусираме върху общи, не едностранни дейности

Членовете на Европейския парламент би трябвало да гласоподават през днешния ден окончателния текст на комерсиалното съглашение с Англия за връзките на страната с Европейски Съюз.

По време на предшествалите през днешния ден диспути ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани евродепутатите да одобряват договорката.

Като съобщи, че схваща нежеланието на част от евродепутатите да гласоподават съглашението, председателката на Комисията добави, че то има смисъл, единствено когато е приложено на процедура:

“Споделям опасенията на някои от вас от едностранните дейности на Обединеното кралство, откогато съглашението стартира да се ползва краткотрайно. Оттогава видяхме да изникват редица проблеми - някои от тях предстоящи, други - появяващи се, само че доста от тях бяха следствие от Брекзит, какъвто го избра Обединеното кралство. Но без значение от аргументите, би трябвало да се фокусираме върху общите решения. Едностранните дейности няма да ни доведат до никъде”.

“Брекзит е неточност, която прерасна в насилие”, сподели докладчикът по досието Андреас Шидер, във връзка размириците в Северна Ирландия, избухнали последните седмици.

Той добави, че Брекзит е подбуден от шовинизъм и късогледство, вследствие на дейностите на английските милионери. Според него, от това са ощетени най-много английските жители.

Повечето евродепутати подчертаха, че показват страдание за напускането на Обединеното кралство, само че приканиха за гласоподаване в поддръжка на Споразумението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР