На коя държава е знамето, което е различно от двете

...
На коя държава е знамето, което е различно от двете
Коментари Харесай

Журналистът Любомир Лазаров спечели 50 000 лв. в „Стани богат“, той е третият, който стигна до това ниво

На коя страна е знамето, което е друго от двете си страни – ето това е въпросът за 100 хиляди лв. в „ Стани богат “. Отвори го журналистът Любомир Лазаров преди минути и по този начин стана първият участник постигнал това в играта, откогато тя се излъчва по Би Ти Ви. Това се случва за първи път и на водещия Михаил Билалов.

Предложените отговори бяха Непал, Буркина Фасо, Парагвай и Либерия.

Правилният отговор е, че това е парагвайското знаме, което е с отвесни цветове алено, бяло, алено. От едната страна на бялото поле е гербът на страната, а от другата – държавен щемпел. Затова е друго.

Не знам, сподели обаче Лазаров, виждайки въпроса, и спря играта си дотук, без да уточни вероятен отговор. Така си потегля с рекордната сума от 50 хиляди лв., извоювана при 14-ия въпрос.

А той също въобще не беше елементарен: На коя дума приключват трите елементи на „ Божествена комедия “ на Данте – „ Ад “, „ Чистилище “ и „ Рай “?

Да отбелязвам ли първо, или да изяснявам, сподели Лазаров при появяването на въпроса и мощно изненада Билалов. Маркирай, изиска водещият.

Думата е „ звезди “, отговори Лазаров. И с цел да потвърди правотата си, изрецитира последния стих в „ Ад “: „ И отново видяхме светлите звезди “.

Продължи с края на „ Рай “: „ Любов, която движи слънцето и другите звезди “.

След което се обърна към Билалов: „ Чистилище “ ще го оставя на тебе ти да го кажеш “.

Верният отговор светна в зелено, водещият написа чек за 50 000 лева на Лазаров и по този начин отвори пътя му към последния 15-и въпрос.

68-годишният Любомир Лазаров, някогашен зам. основен редактор на в. „ 168 часа “, работил по-късно като основен редактор на интернет страницата на „ Радио България “, стана едвам третият участник в умната игра, който стига до въпроса за 100 хиляди лв. в цялата й 22-годишна история у нас.

Той стартира присъединяване си през вчерашния ден, само че гонгът прекъсна играта след 13-ия въпрос, на който Лазаров също даде правилен отговор. Във вчерашния ден той употребява и всичките си жокери./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР