На космодрума “Восточни в Амурска област се случи очаквано събитие

...
На космодрума “Восточни в Амурска област се случи очаквано събитие
Коментари Харесай

В Русия стартираха аналог на Starlink

На космодрума “Восточни ” в Амурска област се случи предстоящо събитие - от него беше изстреляна ракетата “Союз-2.1б ” с първия сателит от бъдещата орбитална група " Сфера ". Това е първият сателит от съветския аналог на американската сателитна информационна система “Старлинк ” на Илън Мъск. Изстрелването на първите спътници “Скит-Д ” от системата “Сфера ” се очакваше преди няколко години. Процесът е интензивен от съветската специфична интервенция.

Американската " Старлинк " даде на украинските войски съвсем неограничени благоприятни условия в региона на военните връзки, предаване на данни и ориентиране. На процедура това наподобява по този начин: разузнавачът на ВСУ виждаше цел, отбелязваше нейното местонахождение на електронна карта и тази информация незабавно се появяваше при артилерийските и ракетни екипажи. Бум и задачата беше улучена. Нашите войски нямаха такива благоприятни условия.

Какво е “Старлинк ”? Това са няколко хиляди информационни спътника на ниски орбити. Поради всеобщия темперамент се обезпечава непрестанно покритие на земното кълбо, във всяка точка на което потребителите имат достъп до Интернет.

Нашите войски за радио-електронна война се пробваха да заглушат “Старлинк ”. Помните ли по какъв начин бойците, блокирани в мазетата на завода “Азовстал ” в Мариупол, се свързваха с който си изискат? Това стана благодарение на терминали “Старлинк ”, които Илън Мъск подари на Въоръжените сили на Украйна.

Мъск приключи плана за няколко години. Той изстрелваше 30-50 спътника едновременно на своите ракети. Днес със същото движение се основава английската сателитна мрежа “1Уеб ”. Нашите ракети " Союз ", апропо, помогнаха за изстрелването на английските спътници. С началото на спецоперацията отказахме да дават пускови услуги. Но английската компания откри друга " галактическа кабина " - Индия. Почти по едно и също време с изстрелването на “Скит ” индийската тежка ракета ЛВМ3-M2 изведе в орбита 36 спътника “1Уеб ” за широколентов интернет с общо тегло 5796 kg.

Какъв е нашият план " Сфера ", който преди малко стартира да се извършва? До известна степен това е аналог на “Старлинк ” и “1Уеб ”. Вярно е, че в системата няма да има няколко хиляди спътника, а по-малко. Според първичните проекти до 2030 година би трябвало да разполага с 638 галактически кораба, в това число 334 информационни спътника, 55 навигационни спътника и 249 устройства за отдалечено наблюдаване на Земята от космоса.

След това броят на спътниците, както нормално, беше „ секвестиран “. Започнаха да приказват за 162 галактически апарата, в най-хубавия случай за 380. Системата би трябвало да е многофункционална. Това е добре, като се има поради световното закъснение на Русия в спътниците за наблюдаване.

За първи път планът “Сфера ” беше разискван през 2015 година Приблизително по същото време, когато Илън Мъск стартира да основава своята система. Но в случай че той изстреля повече от 2000 спътника за няколко години и пусна системата в употреба, то през 2022 година изстреляхме едвам първия сателит. И това макар обстоятелството, че президентът Путин разгласи плана “Сфера ” на най-високо равнище още през 2018 година А през ноември 2020 година той също изиска “Роскосмос ” да изясни забавянето на тази стратегия.

Защо стана по този начин? Както нормално, нямаше задоволително пари. Може би тъкмо тези, които по-късно се оказаха замразени на Запад.

Можете, несъмнено, да си спомните съветската сентенция, че впрягаме дълго време. Но всички схващат, че разтягането на образуването на орбиталното съзвездие от по този начин нужни спътници до 2030 година е забранен разкош.

Засега проектите за разполагане на " Сфера " наподобяват почти по този начин: 2022 година - изстрелването на първия " Скит ". 2023 година - изстрелване на спътника “Маратон ”. 2024 година - изстрелване на два спътника " Скит ". 2025 година — стартиране на устройства “Беркут ”. 2025 година - изстрелване на 4 спътника “Експрес-РВ ”. 2027 година — изстрелване на 6 спътника “Скит ”. 2028 година - изстрелване на 4 спътника " Скит ". Дето се вика - на час по лъжичка.

Ясно е, че в този момент този график ще би трябвало да се поправя.

Космическият транспортен съд “Скит-Д ” е дребен сателит. Тегло - не повече от 200 кг, консумация на сила - към 250 вата. Той е много съпоставим с устройствата на Илън Мъск. Височината на орбитата е 8070 км.

Бившият началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин, макар че сподели, че “Сфера ” е приложение за цялостна самостоятелност на страната ни по въпроса за даване на бизнеса и държавните органи на всички галактически услуги - връзки, услуги за наблюдаване, ръководство на инфраструктурата, " само че не може да се форсира плана ”. Сега той ще бъде сбъднат от новия началник на Роскосмос, някогашния вицепремиер Юрий Борисов. Остава да се надяваме, че ще успее.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР