На косъм от нов инцидент с влак. bTV научи, че

...
На косъм от нов инцидент с влак. bTV научи, че
Коментари Харесай

Катастрофата на релсите: Ден след трагедията опасност от нов сблъсък - между влак и комбайн


На косъм от нов случай с трен. bTV научи, че в деня след тежката злополука е предотвратен нов конфликт.

Междувременно продължава следствието на случая край гара „ Орeшец “.

С над 30 години стаж в системата Христо Христов споделя, че теренът в региона на злополуката не разрешава висока скорост. Според машиниста сътрудниците му са създали всичко по силите си - спирачният път на подобен трен е най-малко 400 метра.



„ Познавам ги и двамата. Опитът си го има, няма по какъв начин да го няма. 30 години да караш трен - няма по какъв начин да нямаш опит. Много криви и по тази причина скоростта е по-ниска. Благодарение на тази скорост няма жертви и измежду пътниците», сподели Христов.

Той съобщи, че единствено ден след трагичния случай в региона е имало сходен случай - комбайн, минал пред бърз трен макар сигнализацията. Илко Вълчев, който е бил кантониер на злощастния сектор в продължение на 6 години, удостоверява.

„ И преграда да има, оня си заобикаля оттова и си минава. Не желая да приказвам срещу водачите, само че съм очевидец по какъв начин камионът минава и влакът минава след него незабавно ", изясни Вълчев.

И двамата регистрират буйната растителност в региона като спънка. От Железопътната инфраструктура отхвърлят.

„ Миналият месец е почистван. Планираме в този момент да създадем една изключителна профилактика, където въпреки всичко пролетта избуяват малко повече. През предходната година е откртит краткотраен прелез, който е прендазначен единствено за коли от кариерата ", сподели инж. Кирил Костадинов, основен инспектор по сигурността в НКЖИ.

От железопътната инфраструктура споделят, че ще изискат комисия да реши дали на мястото на случая има потребност от преграда.

А през днешния ден - тъкмо в 14 часа, със звуков сигнал машинисти уважиха паметта на своите сътрудници.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР