На кортовете на ТК Левски в София в понеделник ще

...
На кортовете на ТК Левски в София в понеделник ще
Коментари Харесай

София ще бъде домакин на два турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis Tour

На кортовете на Търговска колегия Левски в София в понеделник ще стартира шампионат за дами от веригата UTR Pro Tennis в Плевен. Състезанието е с награден фонд 20 хиляди $, оповестяват от БФТенис.

До момента в България се организираха шест шампионата от веригата от началото на годината.

България ще бъде показана от Джулия Терзийска, Елица Костова, Лия Каратанчева, Зиновия Ванева, Даря Шаламанова и Габриела Михайлова.

От 29 август на кортовете на Търговска колегия " Люлин 6 " в София пък ще се състои различен шампионат от веригата.

Така Българската федерация по тенис продължава да обезпечава опция за родните състезатели да премерят сили на интернационално равнище. Така те запълват с мачове против задгранични съперници паузите, в които не са на ITF шампионати. Второ, дуелите са все против равностойни съперници, тъй като UTR системата разпределя състезателите по непосредствен ранкинг. Трето, всеки тенисист има обезпечени пари от наградния фонд (по към 500 долара), които нарастват с всяка победа. Също по този начин всеки играч има обезпечени най-малко пет мача.

Междувременно през месец ноември са планувани два шампионата за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour в България.

В момента Българска федерация по тенис договаря с UTR за основаване на зимна детска тенис лига. Така ще бъдат обезпечени благоприятни условия за надпревари и публични мачове и за по-младите тенисисти.

През месец септември на кортовете на БТНЦ ще се състои извънредно значимата среща за Купа Дейвис сред България и Южна Африка. При триумф България ще се изкачи в първа група на Световното отборно състезание. След това стартира и най-голямото събитие в календара на БФТенис, а точно седмото издание на шампионата за мъже " София Оупън ".

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР