На координационна среща, инициирана от президента на ПЕС Сергей Станишев,

...
На координационна среща, инициирана от президента на ПЕС Сергей Станишев,
Коментари Харесай

ПЕС: Европейските лидери да сключат сделка, без да жертват върховенството на закона

На координационна среща, инициирана от президента на ПЕС Сергей Станишев, леви министър председатели, партийни водачи и еврокомисари приканиха Европейския съвет за реализиране на съглашение за Фонда за възобновяване на Европа и идващия бюджет на Европейски Съюз. Социалистите се сплотиха към позицията, че европейските жители не би трябвало да бъдат изправяни пред избора сред икономическо възобновяване от рецесията и спазването на върховенството на закона.
„ Не можем да стартираме 2021 година с бюджет от 2020 година, като че ли пандемията не се е случила. Вече в продължение на няколко месеца социалистите са подготвени да поддържат Фонда за възобновяване на Европа и идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз. Време е всички европейски водачи да го създадат посредством съглашение, което да резервира обвързването на върховенството на закона с европейския бюджет. Няма по какъв начин главните полезности на европейския план да станат обект на договаряния и взаимни отстъпки или да бъдат пожертвани.

Икономическите и обществените последици от пандемията към момента не са отминали. Гражданите и бизнесите се нуждаят от поддръжка. Настояваме държавните управления на Унгария и Полша да отдръпват ветото си, с цел да може средствата да стигнат неотложно до най-засегнатите от рецесията. Следващите няколко дни ще са решаващи. Бих желал да благодаря на сътрудниците от Германската социалдемократическа партия, които в границите на Германското председателство, вършат и невъзможното, с цел да бъде открит излаз от рецесията. ", съобщи Станишев.

По време на срещата водачите от ПЕС приветстваха напредъка по повод подготовката за имунизация в европейските страни. Според социалистите пандемията към момента продължава с цялостна мощ и страните от Европейски Съюз би трябвало да работят координирано, с цел да бъде избегната трета вълна. Участниците в срещата се сплотиха, че имунизациите би трябвало да бъдат разпределени бързо и дейно, като се подсигурява еднакъв достъп за всички страни и жители на Европейски Съюз.

Левите министър председатели и комисари разискаха и обществените тематики, които ще бъдат обсъждани на идния Европейски съвет. Те обявиха подготвеност да отстояват леви начинания като Схемата за помощ при безработица (SURE), както и политиките от Младежката гаранция, за справяне със социалноикономическите последствия от пандемията. Социалните политики ще бъдат и във фокуса на идното Португалско председателство на Европейски Съюз, водено от премиера на страната Антонио Коща.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР