На консултация при президента се явиха и представители на БСП

...
На консултация при президента се явиха и представители на БСП
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Готови сме да положим усилия за работещ парламент

На консултация при президента се явиха и представители на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Атанас Зафиров

Председателят на партията Корнелия Нинова съобщи, че те са подготвени да стартират договаряния с досегашните си сътрудници за сформиране на нов кабинет, само че изрично сподели, че няма да договарят с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

“В последните 6 месеца опитахме провокации на няколко рецесии на гърба си. Положихме старания да преведем страната и народа през тежките зимни месеци. Това държавно управление оставя България финансово постоянна и с рекорден растеж от 20% в индустриалното произвеждане, което ни слага преди всичко в Европейски Съюз за пръв път”, сподели Нинова.

“Декларираме нашата подготвеност, в случай че решите третият мандат да бъде връчен на Българска социалистическа партия, да поставим старания да проведем диалози с сътрудниците, с цел да подсигуряваме работещ парламент и с устойчиво правителство”, съобщи тя.

От Българска социалистическа партия обаче сложиха и условия - основата на диалозите да бъде на програмата, която са изработили взаимно с Политическа партия и Демократична България.

В нея са заложени три целта, на които от Българска социалистическа партия ще държат да бъдат изпълнени. Това са обществената политика, постоянна стопанска система и “безкомпромисна битка с модела на ръководство на ГЕРБ и Бойко Борисов”.

“Ние водим тази битка към този момент шеста година и считаме, че тя би трябвало да продължи”, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.

На въпрос на президента какъв състав на Министерски съвет биха предпочели - политически или експертен, Нинова сподели: “Предпочитаме политически пред експертен кабинет, тъй като това значи ясно носене на политическа отговорност. Чакат ни съществени тествания през есента и зимата”.

Тя сподели още, че министър председателят би трябвало да бъде от най-голямата политическа мощ - ”Продължаваме Промяната”, “защото по този начин е редно. Това е народна власт!”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР