На конгреса на ХДС тя добави, че е готова да

...
На конгреса на ХДС тя добави, че е готова да
Коментари Харесай

Меркел обеща бързо да състави правителство

На конгреса на ХДС тя добави, че е подготвена да беседва със социалдемократите, само че единствено въз основата на съвместен почит.

Членовете на немската Социалдемократическа партия евентуално ще одобрят възобновена коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, в случай че партийните водачи показват безапелационно предложение, съобщи член на изпълнителното управление на СПД, представен от Ройтерс.

В изявление за в. "Пасауер нойе пресе " Нилс Анен прикани за бързи дейности за съставяне на ново държавно управление на Германия поради многочислените рецесии по света и съобщи, че "голяма коалиция " не може да бъде изключена.

По думите му СПД би трябвало да чуе от "провалилия се канцлер " по какъв начин тя си показва бъдещето ръководство, преди да се съгласи с още едно четиригодишно обвързване с консерваторите.

Вчера водачът на СПД Мартин Шулц се съгласи за диалози с Меркел за възкръсване на съдружното държавно управление, само че акцентира, че решение не е взето и че партийните членове ще имат последната дума по каквато и да било договорка.

По думите му партийните водачи са се съгласили за диалози от възприятие за отговорност пред Германия и Европа.

Германците са разколебани по отношение на Меркел

Гражданите на Германия са разграничени в мненията си дали Ангела Меркел би трябвало да остане канцлер, в случай че в страната се състоят нови избори за Бундестаг. Това сочат резултатите от изследване на социологическата организация "YouGov ".

Около 40 на 100 от респондентите желаят Меркел да остане отпред на държавното управление, а 41 % са срещу.

Относно водача на социалдемократите Мартин Шулц едвам 23 на 100 от запитаните считат, че той би трябвало още веднъж да се кандидатира за канцлер при нови избори, а 56 % са на противоположното мнение.

Анкетата измежду към хиляда гласоподаватели открива, че 65 на 100 от тях не виждат проблем в произвеждането на нови избори, ако не може да бъде формирано съдружно държавно управление, при което 59 % от хората заявяват, че биха дали своят вот за същата партия, която са подкрепили във вота на 24 септември, а едвам 8 % биха трансформирали избора си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР