На конгреса на БФС на 12 октомври ще се гласува

...
На конгреса на БФС на 12 октомври ще се гласува
Коментари Харесай

"Следваме примера на УЕФА": на конгреса на БФС ще се гласува с интегрална бюлетина

На конгреса на БФС на 12 октомври ще се гласоподава с интегрална бюлетина, реши изпълнителният комитет на БФС в последното си съвещание.

На общото заседание на футболния съюз в НДК ще има осем урни, с цел да няма скупчване на хора, бюлетините ще се броят на сецната, изясни вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. " Всичко ще бъде транспарантно ", сподели той.

На въпрос дали въвеждането на интегрална бюлетина е след вземане предвид с настояването на единия от претендентите за президент Димитър Бербатов, той отговори: " Това е решение на изпълкома, не е по предложение на господин Бербатов. Нека да не придаваме малко повече непотребна тежест на нещата. В УЕФА се организират с интегрална бюлетина, а ние следваме образеца на УЕФА ".

Фурнаджиев съобщи, че на самия конгрес делегатите ще решат дали събитието да се излъчва онлайн. И даде образец, че конгресите на УЕФА са затворени за медии.



" Ние доста ясно определихме набор от точки. Ако те бъдат признати в залата, това ще даде едни безусловно законни резултати. Те ще бъдат признати от цялата футболна общност. Дали обаче ще се приближим към една такава процедура, ще бъде решено очевидно в залата ", сподели различен от членовете на изпълнителния комитет Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов.

" Колегите в изпълкома считат, че предният конгрес (през 2018 г.) е бил извършен обикновено и имат намерение по този метод да го проведат и този. Добрата стъпка е интегралната бюлетина ", съобщи той.

" Няма нито един мотив срещу някоя от точките, които сме предложили, тъй като всички водят към почтен конгрес. Все още не е ясно какъв брой бюлетини са напечатани, какъв брой ще бъдат употребявани. Не е ясно и по какъв начин ще бъдат броени. Надяваме се конгресът да не бъде извършен като предишния път ", сподели още Величков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР