На конференцията в Париж на среща на лидерите на ЕС

...
На конференцията в Париж на среща на лидерите на ЕС
Коментари Харесай

Изпращането на войници в Киев ни въвлича пряко във войната

„ На конференцията в Париж на среща на водачите на Европейски Съюз бяха обявени договаряния посредством сключване на двустранни съглашения за сигурност сред страни членки на Европейски Съюз и НАТО и Украйна. Изпращането на западни войски в Украйна не може да бъде изключено споделя президентът Макрон “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на чуването на премиера Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев в Народно събрание.
" Няма консенсус за изпращане на войски на терен, само че що се отнася до разновидностите в бъдеще, нищо не може да бъде изключено. Запитан дали изпращането на западни войски е вид, Макрон дава отговор че въпросът е бил разискван на конференцията. Драматизмът на тези известия беше засилен от премиера на Словакия Роберт Фицо, който съобщи, че няколко страни от НАТО И Европейски Съюз обмислят опцията да изпратят бойци в Украйна на двустранна основа “, уточни Нинова. Тя посочи, че  цитира публични източници, с цел да няма двусмислие и обвинявания, че Българска социалистическа партия страховете на българския народ. Фицо съобщи още, че вижда риск от огромна ескалация на спора в Украйна и че повече информация не може да бъде разкрита пред обществеността, само че от документите, с които разполага и се е срещнал го побиват тръпки “, уточни Нинова.
„ Разбира се, не закъсня и нашия министър председател Денков, който беше в Киев по това време и съобщи, че България ще разиска дали да подпише двустранно съглашение за сигурност с Украйна както направиха други страни от Европейски Съюз. „ Г-н Денков, кои са тези европейски страни, които към този момент го били създали? ", попита тя.
" Давате ли си сметка какво значи това? Включването със сухопътни войски на България във войната в Украйна значи директното ни замесване във война. И в случай че до момента народът си е мълчал, прощавал е грешките на сглобката, сигурна съм, че в този случай ще излезе и ще ви опустоши. Сигурна съм че по-голямата част от нас не сме съгласни съпрузите, бащите ни, децата ни и синовете ни да вървят пушечно месо в тази война “, разясни Нинова.
„ С какъв мандат господин Тагарев участваше в тази среща? Има ли решение на Министерски съвет преди заминаването?
Каква позиция е декларирал той на България там? ", зададе въпрос тя. В сряда господин Борисов разгласи отчет в секретното деловодство, в който има доклад каква военна помощ е изпратена до момента в Украйна. Знаете ли кой има достъп до този отчет? Лидерите на ръководещите партии. Лидерите на опозиционни парламентарни групи са отрязани от достъп, с цел да се срещнем какво се случва “, възмути се Нинова. По думите й това е следващата стъпка към фашизъм.
„ Категорично и ясно да кажем, че това не може повече да се случва - криене на информация, взимане на решения на мрачно. Предупреждавахме ли ви преди месеци, че ще се стигне досега в който ще се приказва за изпращане на бойци в Украйна? Тогава ни упрекнаха, че лъжем, че манипулираме, че плашим хората. Дойде ли този миг? Европейски и международни водачи излязоха с позиции - Италия, Испания, Германия, Словения, Чехия, Полша, Съединени американски щати, всички приказват за това. А вие мълчите и криете информация. От кого я криете? От българския народ. Ние пък ще приказваме. Колкото и да се пробвате да ни пандизите устата “, безапелационна е Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР