На конференция за избор на депутати, която се проведе днес,

...
На конференция за избор на депутати, която се проведе днес,
Коментари Харесай

Червените в Благоевград номинираха кандидат-депутатите си! Заканват се ,че няма да работят за БСП- обидени на К. Нинова !

На конференция за избор на депутати, която се организира през днешния ден, Българска социалистическа партия Благоевград издигна няколко кандидатури, които да бъдат включени в кандидат-депутатската им листа за идните парламентарни избори. Номинирани бяха Крум Палапулов, Веселин Христов, Иван Станчев, доктор Вл. Пандев, водачът им Любен Милев. Предложени бяха още някогашния юношески водач Ваня Маникатева и шефът на Оценка за съвместимост "Земеделие " Мария Захова, които обаче си направиха отказ. Номинации получиха Кристиан Вигенин и Корнелия Нинова, това оповестиха за Struma. com социалисти.

Според участвали на конференцията тонът на съвещанието е бил повече от ядосан. Гневен на водача Нинова, която дефинира проф. Георги Михайлов за второто място листата за Пиринско, която тя ще води. С остра декларация преди дни алените обявиха несъгласието си с политиката и налагането на професора в листата им и обявиха, че няма да работят за партията на изборите при сходна настройка.

Чуха се дори изказвания, че ще саботират изборите и няма да работят за партията си, в случай че Нинова не промени решението си. Предстои регионален съвет, на който днешните номинации още веднъж ще бъдат обсъждани. Тогава ще бъде подредена и листата след Нинова и проф. Михайлов. Трудно ще композират цялостна листа социалистите, защото и от днешното им съвещание се усеща незаинтересованост и работа едвам не е без никак.

Българска социалистическа партия не престават с разделянето си, крамолите си и безконечните препирни, изключително преди избори, когато останалите партии се активизират за идната борба. Поведението на социалистите в Благоевград не е изненада, и в случай че по този начин не престават и Нинова няма да може да избави пагубния им резултат в идните избори. С интриги избори не се печелят, споделят социалисти, мощно разочаровани от протичащото се. Българска социалистическа партия Благоевград се раздира от интриги,сплетни и кавги, които от дълго време обезличиха локалната конструкция.

Българска социалистическа партия в регионалния център от дълго време се е преврнала в партия със затихващи функционалности, слаби по време на избори, само че мощно нападателни, когато са във властта. Свидетели сме по какъв начин хора от локалната алена върхушка кадруват силово и безапелационно, и надменно се месят в работата на институциите.

Според наши източници,част от структурите по места също ще работят на инат на Нинова и срещу партията им- афектирани от нейното решение. Трудно ще и е на Нинова да сплоти локалните социалисти и да ги стимулира да работят, защото като несъгласията им не са просто разногласия към по- положително, а същински конфронтация, който,ако се задълбочава, за следващ път ще ги поведе по пътя към политическото сметище, след следващия избирателен погром.
П. Костадинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР