На конференция в Париж френският президент Еманюел Макрон потвърди, че

...
На конференция в Париж френският президент Еманюел Макрон потвърди, че
Коментари Харесай

Щатското влияние в Европа намалява, след като и Франция отказа да забрани Huawei

На конференция в Париж френският президент Еманюел Макрон удостовери, че страната няма да забрани Huawei. Това не значи, че това не може да стане в бъдеще, само че наподобява, че Европа остава решителна против настояванията на Съединени американски щати. Тежестта на доказване на виновността може да е идея, която елементарно се пренебрегва в Съединени американски щати, само че в Европа тя важи.

„ Нашата вероятност не е да блокираме Huawei или коя и да е друга компания - сподели Макрон. - Франция и Европа са прагматични и реалистични. Вярваме в съдействието и многостранността. В същото време ние сме извънредно деликатни във връзка с достъпа до положителни технологии и за опазване на националната ни сигурност, както и на всички правила за сигурност. “



В директно несъгласие с изпълнителната заповед на Тръмп, забраняваща на Huawei да доставя съставни елементи, артикули и услуги на американските информационни мрежи, Макрон разгласи, че Франция е отворена за бизнес. Франция няма да употребява извинението за националната сигурност, с цел да отблъсне напредъка на Китай, само че евентуално ще вкара механизми за понижаване на риска.

Германия възприе същяи метод, вдигайки бариерата пред навлизането на всички компании, а освен за Huawei. Доставчиците ще би трябвало да преминат през по-строги проби за сигурност, преди каквито и да е съставни елементи или артикули да бъдат конфигурирани в мрежите, макар че канцлерът Ангела Меркел също даде ясно да се разбере, че има намерение да заобикаля политическа обязаност с решението. „ Има две неща, в които нямам доверие, съобщи Меркел през март. - Първо, да обсъждаме обществено тези доста чувствителни въпроси на сигурността, и второ, да изключим една компания единствено тъй като е от избрана страна. “

Обединеното кралство явно също избира сходен път. Наред с Центъра за оценка на киберсигурността на Huawei (HCSEC), ръководен от английския център по киберзащита GCHQ за да се подсигурява, че сигурността и конфиденциалността са непокътнати, дълго чаканото преразглеждане на веригата за доставки ще вкара по-строг надзор, само че няма да вкарва забрани. Официалната позиция ще бъде оповестена след няколко седмици, само че тази позиция ще подхожда на политическата изразителност на Англия.

В Източна Европа държавните управления също се съпротивляват на апелите за възбрана на компанията, а Италия употребява метод за понижаване на риска. Дори на най-високо „ бюрократично ниво “ Европейската комисия изиска от държавите-членки да извършат оценка на ограниченията за сигурност. Ако през октомври не бъдат върнани фрапантни отзиви, формалната позиция на Европейския съюз евентуално ще бъде да се основат по-строги механизми за сигурност, които оферират конкурентни благоприятни условия за всички снабдители.

Най-малкото за момента наподобява, че европейците са „ ваксинирани “ против пукотевицата оттатък Атлантическия океан. Въпреки това комерсиалната война с Китай още веднъж ще ескалира и може да се допусна, че от ден на ден американски делегации ще се опитат да въздействат на европейците. В един миг Съединени американски щати може да втърдят тона по отношение на Европа, само че като че ли европейците са задоволително упорити, с цел да се опълчват на пропагандата и натиска на Белия дом.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР