На конференция в Париж дарители събраха повече от 2 милиарда

...
На конференция в Париж дарители събраха повече от 2 милиарда
Коментари Харесай

Дарители събраха 2 млрд. евро помощи за Судан

На конференция в Париж донори събраха повече от 2 милиарда евро помощи за Судан, африканската страна разкъсвана към този момент една година от революция . Това съобщи организация Ройтерс.

Усилията да се помогне на милиони хора, доведени до ръба на глада от войната, бяха възпрепятствани от продължаващите борби сред армията и паравоенните Сили за бърза поддръжка (RSF), рестриктивните мерки, наложени от воюващите страни, както и други световни рецесии.

Конфликтът в Судан заплашва да се разшири. Водят се борби към Ал-Фашир, обсаден център за филантропична помощ и последният град в района на Западен Дарфур, който не е високомерен от RSF. Стотици хиляди разселени хора са потърсили леговище в региона.

Европейски Съюз ще отпусне €350 млн. на Судан. Франция ще подари 110 млн. а Германия - 244 млн. евро. Средствата, които Съединени американски щати се даде са 147 млн. $. Англия пък ще задели 110 милиона.

Войната, която избухна сред суданската войска и RSF, до момента в който те се бореха за власт, осакати инфраструктурата, разсели повече от 8,5 милиона души.
 Година след началото на войната в Судан светът гледа в друга посока
Година след началото на войната в Судан светът гледа в друга посока

Франция, Германия и Европейски Съюз желаят повече финансиране за страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР