„На когото и да връчи трети мандат президентът, било то

...
„На когото и да връчи трети мандат президентът, било то
Коментари Харесай

Балабанов: При трети мандат ще седнем на масата на преговорите, но без Петков и Василев

„ На който и да връчи трети мандат президентът, било то на Има Такъв Народ или на Демократична България, или на сътрудниците от Българска социалистическа партия, несъмнено, че ще седнем на масата на договарянията, с цел да изградим ясна идея и стратегия българското общество - да е умерено, с цел да приемем нужното законодателство, такова, каквото е нужно за избран интервал от време да извадим страната от политическата кризамд ".

Това сподели в предаването „ Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, разяснявайки обстановката, в случай че първият и вторият мандат не се осъществят.

" Но забележете! Без Кирил Петков и Асен Василев в изпълнителната власт ", уточни изискването той. Балабанов акцентира, че в този случай ще водят диалози даже с Политическа партия, тъй като в парламентраната им група " има доста кадърни и рационални народни представители ". Според него " казусът е в двама души”.

Депутатът бе безапелационен, че публична покана от Политическа партия за среща с Има Такъв Народ не е имало. По думите му единственото, което е траяло, е бил напън към обособени депутати с предложения. „ Към някои се насочват с оферти за бъдеща перспективна кариера, дават обещание им се министерски постове. Ако се стигне до обстановка на избори, им се дават обещание водещи места в кандидатските листи. Към трети имаше закани. Ако върнем лентата обратно с един наш депутат, какво ви приказват думите „ Ще ти изпратим хора в праламента, с цел да те отзоват като национален представител”?

Според Балабанов сходни предложения е имало и към „ Възраждане”.

За кабинет на Политическа партия с първи мандат той бе безапелационен: „ В една такава обстановка, когато Политическа партия нищо друго не предложиха с първия мандат, а предложиха едно лице назаем, същото като предходното и някогашният министър-председател може би ще е един предстоящ министър на финансите в този проекто кабинет, който готвят сега, с такива хора е разумно да не водим преговори”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР