На коалиционния съвет са обсъдени още две теми - актуализацията

...
На коалиционния съвет са обсъдени още две теми - актуализацията
Коментари Харесай

Лена Бориславова след коалиционния съвет тази вечер: Коалицията проведе много конструктивен диалог по темата Северна Македония

На съдружния съвет са разисквани още две тематики - актуализацията на бюджета и Планът за възобновяване и резистентност.

 

" Коалицията организира доста градивен разговор по тематиката Северна Македония. Обединхиме се, че би трябвало да има необятно единодушие по тематиката, както и че тя наложително ще мине през Народното събрание, а до тогава ще оставим дипломатите от МВНР да работят ". Това съобщи представителят на кабинета Лена Бориславова след края на съдружния съвет довечера, предава Българска национална телевизия.

По думите ѝ най-важното е българската позиция по отношение на двустранния контракт да бъде предпазена и нашите дипломати работят по този въпрос

" Това няма да е държавното управление, което ще съобщи националния интерес. Когато имаме решение и отчет на Министерство на външните работи, в който се регистрира прогрес по българската позиция, ще имаме и предложение към Народното събрание. На този стадий не сме там ", разяснява Бориславова.

Станислав Балабанов от ИТН сподели, че всички партии са препотвърдили позициите си.

" Обединихме се, че е една пистата и се надяваме на позитивни дейности и на дипломатите на Република Северна Македония ", сподели той.

" Актуализацията би трябвало да бъде призната в Народното събрание до края на юни. От 6 до 10 юни ще се постараем да бъде прегледано в комисия ", съобщи Лена Бориславова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР