На коалиционния съвет миналата седмица премиерът дойде при нас, без

...
На коалиционния съвет миналата седмица премиерът дойде при нас, без
Коментари Харесай

Крият Рашков в КПКОНПИ, бил прекалено възрастен

На съдружния съвет предходната седмица министър председателят пристигна при нас, без да знаем, и сподели: " Имаме страхотна концепция с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ ". Г-н Рашков на мен ми стана приветлив като министър на вътрешните работи по време на служебния парламент. Попитах премиера каква е концепцията зад тази рокада. Той сподели следното: " Бойко Рашков е прекомерно възрастен човек и не е в положение а извърши промяната в Министерство на вътрешните работи и не му стиска да уволни 7000 души служители на реда, по тази причина ще го скрием в КПКОНПИ, тъй като той по този начин или другояче е следовател по специалност и там ще го използваме за някакви други неща ".

Това съобщи депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов пред Българска национална телевизия.

В сряда водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща ръководството, тъй като Петков готвел " национално изменничество " по тематиката Северна Македония, а Асен Василев " похарчил всички пари в страната ". От " Продължаваме промяната " оповестиха, че на Има Такъв Народ им е проблем битката с корупцията и че желаят досегашните схеми да продължат. Премиерът Кирил Петков непосредствено назова министъра на районното развиване и благоустройства Гроздан Караджов " спуснат от незнайни сили " и " брокер на Слави Трифонов ".

На конференция Петков описа, че са предложили вътрешният министър Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, като единствено от " ИТН " са били срещу. Отказът е пристигнал точно от Станислав Балабанов в есемес до началника на кабинета на премиера Лена Бориславова.

Попитан изпращал ли е известие на Бориславова с отговор " не ", Балабанов изясни, че това е по този начин, само че го е направил след едноседмичен напън. По думите му отговорът е бил в персонално качество, а не от името на " ИТН ".

Според него единственото, с което Рашков е станал прочут, е карцерът на Борисов, за който никой съдружен сътрудник не е знаел.

" Бяхме се разбрали на идващия съдружен съвет да се разхвърлят ръководителите на регулаторните органи. С Бойко Рашков отпред КПКОНПИ ще наподобява като бухалка ", сподели депутатът.

Относно изтеглянето на министри, Станислав Балабанов съобщи, че най-сетне е настъпил " краят на тази мъка ".

" В политиката би трябвало да избираме сред неприятното и по-малкото неприятно. За шест месеца сътрудниците, с които подписахме това съдружно съглашение - " Продължаваме промяната ", направиха по този начин, че в действителност да се трансфорат в голямото неприятно в този парламент ", добави той.

По думите му министър председателят и министърът на финансите имат блян за еднолична власт.

" Те желаеха да консолидират цялата власт в ръцете си, трансфораха Народното събрание в гумен щемпел. Никой не се съобразяваше с нас в пленарна зала. В една такава прочувствена среда допускам, че през идващите ни доста тиня ще си хвърлим. Ние би трябвало да залагаме на обстоятелствата и на истината. Да, съгласно някои сме неприятни, само че избираме да приказва истината ", разяснява Балабанов.

Според него актуализацията на бюджета до последно се е предложила " на мрачно ":

" Винаги съм ходил с група специалисти от нашата партия, да има хора които да изразят експертното си мнение по проблема и да има хора, които след това да може да потвърдят каква е истината за тези съдружни препоръки. Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония - все неща, които бяха поставяни на мрачно. "
След изказването на Слави Трифонов през вчерашния ден, " Продължаваме промяната " не обелиха и дума за Македония, акцентира Балабанов. По думите му повдигането на ветото за Северна Македония с изискване президентът Макрон и Франция под някаква форма да бъдат поръчител за националния интерес " по този начин или другояче щяло да се случи ".

Последният съдружен съвет бил " доста чудноват ", тъй като министър председателят е споделил следното: " Трябва да създадем по този начин, че Макрон да победи ". " На въпроса за какво, господин министър председател, той отговори, че Франция би трябвало да се похвали с нещо до края на европредседателството във връзка с дипломацията и това е българският народен интерес, който би трябвало да бъде продаден по най-бързия метод, с цел да може ветото да бъде вдигнато ", цитира диалога Станислав Балабанов.

Има протоколи от тези съдружни препоръки. Ще стигнем и до такава степен, в случай че се наложи, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР