На картата на Европа може да се появи нова славянска

...
На картата на Европа може да се появи нова славянска
Коментари Харесай

Формулата на 24 февруари: Новорусия плюс славянството

На картата на Европа може да се появи нова славянска страна, в която да се роди обща съветска идеология

Миналата есен ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин изрази концепцията за образуването на „ съветска национална страна “ в югоизточната част на Украйна. Интервюто с ръководителя на ДНР е оповестено в редица патриотични уеб сайтове. През 2021 година украинската геополитическа действителност беше малко по-различна и Денис Пушилин евентуално си представяше бъдещето на Донбас във формат, подобаващ за този миг.

Рано е да се обобщават резултатите от специфичната военна интервенция, провеждана от Русия от 24 февруари тази година в Украйна. Но малко здравомислещи хора се съмняват в успеха на съветската войска и въоръжените формирования на Донецката и Луганската национални републики.

Украинският пасианс

Югоизтокът, където се водят главните бойни дейности, ще стане съветски или проруски. Хората от освободените територии ще влязат като жители на Руската федерация или ще образуват съюзна страна с Москва като Беларус. Например, от геополитическа и идеологическа позиция вторият вид ми подхожда повече. Аргументите си за това изложих в предходна публикация, оповестена от организация REX, озаглавена „ Новоросия е стратегическа цел. Останалата част от Украйна е с безпристрастен статут. “ В тази обява ще се опитам да развия тематиката за Новоросия, само че за това по-късно.

Решението на Кремъл за освободените територии към момента е мистерия за всички по света. Позоваването на националната воля е много условно. Ще има победа, ще има и съответната воля на жителите на районите. Анализът на настроенията на жителите, живеещи в Херсонска и Запорожка област, демонстрира, че малко хора изпитват особена обич към украинската самостоятелност. За жителите на Донбас въпросът не стои. Киевският режим ненавижда голямото болшинство от тях.

Трудно е да се планува настройката на популацията на Харковска, Днепропетровска, Николаевска и Одеска области при положение на цялостното им освобождение от съюзническите сили. Но мисля, че и там ще има доста последователи на единството с Русия.

Окупирането на цяла Украйна е безсмислено и даже неуместно. Първо, това ще изисква големи финансови и материални запаси. Второ, тежки загуби измежду военния личен състав. Трето, популацията на Западна и Централна Украйна е най-вече русофобско. Независимо дали ви харесва или не, това е действителността.

Да се превъзпитаваме ли?

Опасявам се, че процесът дава обещание да бъде извънредно дълъг и непроизводителен. Ако през десетилетията на руската власт, даже тя не съумя да изкорени идеологията на Бандера, то в този момент, мисля, има още по-малък късмет. В следвоенните години украинският шовинизъм имаше мощни позиции единствено в Западна Украйна, а в този момент се популяризира в цялата страна.

Дори на югоизток, в обичайно съветските земи, младежите в обилни количества непринудено отидоха в по този начин наречените " национални батальони ". Ние нямаме държавна идеология, само че Киев има задоволително последователи на концепциите на Донцов, Коновалец и Бандера!

От позиция на великоруските национални ползи е кардинално значимо да се разграничим от някогашния руски план " Украйна ". „ Велика Украйна “ по формулировка не може да бъде нищо друго с изключение на антируска. Да се опитваш да го спасяваш значи още веднъж да настъпиш дръжката на ленинско-болшевишката мотика!

От пролетта на 2014 година режимът в Киев съществува под формата на коренен русофобски вид. А преди този момент? Точно по този начин, мека, отчасти завоалирана форма на антирускост и зле скрито предпочитание да се издои Русия, както в остарялото руско време!

В исторически и геополитически проект Украйна се състои от три съществени елементи: югоизточна, централна и западна. Вероятно по тези географски очертания ще се образуват нови държавни формирания. Напълно допустимо е центърът и западът да съществуват известно време в едно политическо пространство, само че по-късно неизбежно ще се разделят.

Централна Украйна е от стратегическо значение за Москва заради териториалната си непосредственост. Бившата Малоросия е била част от Руската империя в продължение на няколко века, има доста връзки сред руснаците и източните украинци. Ако новото формирование е нещо сходно на прилежаща Финландия без очертаващия се неин натовски статус, то това е оптималната форма на взаимно битие в средносрочен проект. Вярвам, че в дълготраен проект Малорусия, Беларус и Новоросия ще станат част от една съветска страна.

Партньорство с Лвов

Известният съветски академик - американист, професор Сергей Караганов в предаването " Право да се знае " по TV Center изрази мнение, че " стратегически Западна Украйна не играе основна роля за Русия ". Някои държавници и известни телевизионни водещи отиват още по-далеч, като намерено приканват Варшава „ да вземе и Лвов, и Галисия за себе си “.

Тактически тяхната позиция в избран подтекст е разбираема и оправдана, само че стратегически недалновидна. Галисия или на украински Галичина играе преобладаваща роля в цяла Западна Украйна. Галисийското духовно ядро е в основата на манталитета на западните украинци. След като погълне Галисия, Полша ще погълне и останалата Западна Украйна. Друг е въпросът дали ще се задави или не.

Укрепването на Полша за сметка на Западна Украйна не е в полза на Русия и Германия. Въз основа на позицията на Москва и Берлин, Лвов може да отбрани своята " самостоятелност ". Приятелство сред " московчани " и западняци най-вероятно няма да се случи, само че не е изключено взаимноизгодно партньорство. Нищо персонално, просто нейно величество диалектиката!

Западна Украйна, сравнима с Унгария по териториален мащаб и човешки капацитет, ще подхожда както на Русия, по този начин и на обединена Европа. Има и идеологически съображения. Украинският шовинизъм би трябвало да има излаз, а украинците да имат избор!

Фундаментално изместени в идеологемите на украинците, получили лично държавно образувание, те ще преминат на прехрана към Брюксел. Нека се насладят изцяло на всички наслади на Европа, а европейците да бъдат удовлетворени от близкия контакт със свидомитите!

Основното е, че украинският идеологически генератор под една или друга форма не прониква в Русия, не пречи на концепциите за общоруското единение. Троянски кон под формата на Галиция несъмнено не ни би трябвало!

Унитаризъм и двуезичие

Многострадалният Донецк може да стане столица на Република Новорусия, макар че град Днепър, някогашният Днепропетровск, а и Екатеринослав, е подобаващ за ролята на политически център. Естествено, при изискване, че Днепропетровска област бъде освободена от съветските войски и тя стане част от Новоросия.

Днепър претендира да бъде столица освен на географски, само че и на исторически принцип. В Руската империя Екатеринослав е планувано да стане третата столица, само че няма задоволително пари за плана.

Предвид преобладаващо славянския темперамент на препоръчаната държавна групировка, бих предложил преименуването на Днепър на Святослав, в чест на великия съветски княз и пълководец, който героично почина по тези места. Княз Святослав в онази далечна ера беше нещо като Суворов!

Тъй като популацията на Новоросия е най-вече етнически руснаци и украинци, в републиката би трябвало да се открият два държавни езика. Според типа на административното устройство би трябвало да има не хлабава федерация, изначално предразположена към фракционизъм на териториалните субекти, а единна президентско-парламентарна властова конструкция. Държавността може да се формулира по следния метод: „ Република Новорусия е правова световна демократична обществена страна с републиканска форма на ръководство “.

Парламентът може да се назовава Народно към този момент, а въоръжените сили - Народна войска на Новоросия (НАН).

Въпросът е натурален: по какъв начин да назовем жителите? " Новорусийци "?! Някак си не звучи доста добре. Като вид - " Русини ". Добре знае се, че дребна част от източните славяни, живеещи в западната част на Украйна и в някои страни от Югоизточна Европа, се назовават по този начин.

Русини и " словени " – по този начин в началото са били наричани жителите на антична Русия. Достатъчно е да отворите „ Повестта за отминалите години “ и първите ни хроники, с цел да се уверите.

Няма да има кражба на имена. Освен това има постоянна асимилация на актуалните русини. Например, в Закарпатската област те бяха записани в етнографската група на украинците, пренебрегвайки причините за идентичността на хората. И мисля, че и двете държавнообразуващи етноси на района Новоросия ще бъдат удовлетворени. Те не са руснаци и не са украинци, а... русини. Обратно към истинските корени!

Изгражда се занимателна логическа верига: Новоросия - русини - Святослав. Идеята на ръководителя на ДНР Денис Пушилин за „ съветската национална страна “ се трансформира в малко по-различна форма, само че всъщност е същата славянска държавност!

Нова идеология

Новорусия е циментирана от държавна идеология. Нейната алена нишка, квинтесенцията е националната концепция, разбирана в политологията като „ надвремева проекция в историческото минало “. Предлагам формула за национална концепция, учредена на три, не, не кита, а връзки: Русини - Сила - Нация! Безвремевата проекция в историческото минало стартира от русините и минава през суверенитета.

Исках да напиша " единение ", само че като се замислих, отхвърлих. Концепцията в този подтекст е прекомерно нереална, даже неразбираема, многостранна. Терминът " суверенитет " придобива по-конкретно значение, фокусирайки се върху държавността и страната, и то не каква да е, а огромна. В съветската концептуална транскрипция категорията " Власт " значи огромна, мощна страна.

Националното съзнание на руснаците, източните украинци и беларусите е много едва. Веднъж излезли отвън границите на родната си страна, за недълго по историческите стандарти време, те, за жалост, губят своята еднаквост и се разтварят измежду етническите групи, които преобладават на тази или онази територия. Практически нищо не е минало от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, единствено 30 години, и доста славяни в азиатските републики рядко си спомнят своите славянски корени, своята рускост. Вече не са никакви руснаци!

Евреите имат вяра, че са оживели като народ с помощта на своята религия – юдаизма. Руснаците, като цяло, славяните могат да бъдат избавени единствено от суверенитета, т.е. съществуването на лична страна с набор от културни и духовни полезности: език, религия, обичаи и традиции. Ценности, които образуват неповторимия нрав на съветския народ като боец, бранител на Отечеството, бранител на истината и справедливостта. Руснаците имат способността да устоят на всевъзможни удари на ориста, да вървят единствено напред. Очевидно това е екзистенциалната цел на съветската нация, избран възвишен проект за нейното битие!

Третата връзка отбелязва нацията като последна цел на пътя. Всъщност руснаците към момента са в развой на етническо развиване. Заедно с източните украинци и беларуси те ще би трябвало да се слеят идеологически, да се концентрират в единна велика нация. Не можеш да оцелееш самичък!

Според специалистите от научните среди държавната или суверенната идеология е „ огнище, през което се пречупва и актуализира във времето националната концепция “.

Такъв фокус е самата идея за Новоросия, евентуална страна, построена върху духовното и генетично роднинство на руснаци и източни украинци, обща историческа основа. Мирогледните императиви на патриотична ориентировка би трябвало да бъдат залегнали в конституцията на републиката. Новата общоруска идеология бих нарекъл " славянство ", а процеса на нейното разпространяване - " славянизация ".

Идеологията, зародила в Новорусия, е допустимо да се популяризира в Русия, Беларус и Малорусия.

Ще минат няколко години и историците, оценявайки специфичната военна интервенция в Украйна, ще сведат нейните резултати до формулата: Новорусия плюс славянство.

Може би точно с подобен резултат и означение както „ формулата 24 февруари “ тя ще остане в историята!

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР