на Капитолийския хълм в САЩ и окупираха част от офис

...
на Капитолийския хълм в САЩ и окупираха част от офис
Коментари Харесай

Стотици протестиращи срещу войната в Газа нахлуха в Капитолия в САЩ

на Капитолийския рид в Съединени американски щати и окупираха част от офис постройка на Камарата на представителите , оповестява Си Би Ес.

Те приканиха законодателите и администрацията на президента Джо Байдън да упорстват за преустановяване на огъня в линията Газа, която е подложена на след смъртоносната терористична офанзива на " Хамас ".

Облечени с черни тениски с надпис " Евреите споделят прекратете огъня в този момент " и " Не в наше име ", деятели седнаха на пода, пляскаха с ръце и пееха в ротондата на постройката Cannon. Те издигнаха и огромни транспаранти с надпис " Прекратете огъня " и " Да живее Газа ".

" Предупредихме протестиращите да прекратят демонстрацията и когато не се подчиниха, ние започнахме да ги арестуваме ", оповестиха от полицията на Капитолия на Съединени американски щати в обществената мрежа " Екс ".

Pro-Palestinian protesters arrested on Capitol Hill...
— Howard Mortman (@HowardMortman)  Съединени американски щати блокираха резолюция на Организация на обединените нации за филантропични паузи в спора в Газа
Съединени американски щати блокираха резолюция на Организация на обединените нации за филантропични паузи в спора в Газа

Русия упрекна Вашингтон в двуличие и двойни стандарти

Те прецизираха, че митингите не са позволени вътре в постройката. По информация на полицията протестиращите са влезнали в постройката законно през контролно-пропускателни пунктове за гости и им е било позволено да се съберат, само че не спазили предизвестията на полицията след началото на демонстрациите.

По предварителни данни на полицията са арестувани към 300 стачкуващи. Техният брой обаче може да нарасне. Трима души са упрекнати в нахлуване над полицейски чиновници.

Протестът е проведен от групата " Еврейски глас за мир " - еврейска антиционистка организация.

Преди седящата проява стотици хора се бяха събрали край Капитолия с апел администрацията на Байдън да призове за преустановяване на огъня.
 Байдън - печален и засегнат, упрекна палестинската страна за ударената болница
Байдън - печален и засегнат, упрекна палестинската страна за ударената болница

Той даде обещание да даде на Израел всичко належащо, с цел да се защити
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР