На Капитан Андреево не се е променило нищо. Нито една

...
На Капитан Андреево не се е променило нищо. Нито една
Коментари Харесай

Явор Гечев: Няма промяна на Капитан Андреево - всичко се извършва само от БАБХ

На " Капитан Андреево " не се е трансформирало нищо. Нито една проба не е изследвана другаде, с изключение на в държавна лаборатория, товаро-разтоварителната активност не се извършва от никой различен, с изключение на от Агенцията по храните и ще продължава да е по този начин. Това съобщи в " Още от деня " служебният министър на земеделието Явор Гечев.

" Казах, че до момента в който съм министър, " Евролаб " няма да упражнява активност на " Капитан Андреево " - не се е трансформирало нищо. Всичко се прави единствено от Агенция по храните и това ще продължи, разширихме активността и за " златния мочур ". Ще има нови дейности ", даде обещание Гечев.

Вчера от Върховен административен съд оповестиха, че БАБХ е изгубила опция да апелира по проблема с " Евролаб 2011 " поради невнесена в период държавна такса. Според Гечев таксата от 70 лева е платена в период, само че преводът е минал на другия ден. А делото, за което е определението, е за помещение на границата.

От министерството обаче са пуснали социална поръчка за държавна лаборатория и ще я разположат в други пространства, не в тези.

" Кой ще работи страните проби се дефинира с нарочна заповед от шефа на БАБХ. Ако желаят да си извършват частни действия си е техен проблем, само че във връзка с държавния надзор, той ще се прави единствено и само в държавната лаборатория ", посочи Гечев.

По отношение на мандата си на длъжностен министър сподели, че за тези 6 месеца " единствено извънземни не са кацнали " в ресора. Гечев има самочувствието, че като министър на земеделието е съумял да овладее нещата в бранша.

Каза, че ще остане длъжностен министър, в случай че го поканят, само че още не са му предложили.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР