На канала Windows Insider Release се появи тестовата част на

...
На канала Windows Insider Release се появи тестовата част на
Коментари Харесай

В тестовата част на Windows 11 се появи адаптивна яркост и много други

На канала Windows Insider Release се появи тестовата част на Windows 11 Build 22621.1776 (KB5026446), която има доста нови функционалности: адаптивен надзор на яркостта на екрана, визуализации на уиджетите, прихващане на кода за двуфакторно засвидетелствуване, автоматизирано проявление на екранната клавиатура и доста други.

Функцията за адаптираща към наличието бляскавост на екрана (Content-Adaptive Brightness Control) е предопределена за ноутбуците и моноблоковете: когато потребителят гледа видео с тъмна сцена и тя ненадейно се промени в ярка, Windows автоматизирано настройва яркостта и контраста на изображението, с цел да го подчертае. Нововъведението може би е любопитно, само че не всеки ще го хареса, тъй че функционалността може да бъде деактивирана от настройките.

Новото средство за избор на уиджетите получи функционалност за прелиминарен обзор – можете да видите по какъв начин ще наподобява даден уиджет на вашия работен плот, преди да го добавите. В раздел “Акаунти “ на приложението и “Настройки “ към този момент демонстрира количеството свободно пространство в облачното вместилище OneDrive. Клавишната композиция Alt+Tab ви разрешава да превключвате сред дейните прозорци – в този момент можете да се ограничите до последните двадесет в настройките за многозадачност. По-рано, в предварителните пакети, при натискането на бутона Print Screen се извикваше инструмента “Ножица “ – в този момент функционалността дебютира в Release Preview.

Новата версия на Windows 11 има разширена поддръжка на USB4. Налично е и автоматизирано извикване на екранната клавиатура за таблетите: в настройките можете да зададете опцията за автоматизирано извикване, когато физическата клавиатура е изключена или постоянно да демонстрира екранната клавиатура. Кодовете за двуфакторна авторизация може да бъдат потребни за тези, които употребяват тази функционалност на телефона: в този момент, в случай че свържете телефона си с компютъра посредством Phone Link, можете автоматизирано да копирате тези кодове. Някои преносими компютри са оборудвани със датчици за наличие – употребяват се по едно и също време като функционалности за сигурност и икономисване на сила посредством затъмняване на екрана, когато потребителят се отдалечи. В момента, подобаващата конфигурация на Windows ви разрешава да управлявате тези функционалности. А когато се свържете с мрежата посредством VPN, в лентата на дилемите се демонстрира икона на щит.

Актуализираният Windows 11 има поддръжка на нови британски гласови команди и опция за разпознаването им, като се вземат поради районните акценти: английски, индийски, новозеландски, канадски и австралийски. Новите клавишни комбинации са добавени към File Explorer и лентата на дилемите към този момент може да изобразява освен часовете и минутите, само че и секундите. И най-после, разширената езикова поддръжка на функционалността “Живи надписи “, които са допълнени с китайски (традиционен и опростен), френски, немски, италиански, японски, португалски, испански, датски, британски (ирландски и други диалекти) и корейски език.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР