На къмпинг Градина все пак ще се строи, съобщава БНР.

...
На къмпинг Градина все пак ще се строи, съобщава БНР.
Коментари Харесай

Отново дадоха зелена светлина за строежа на къмпинг Градина

На къмпинг " Градина " въпреки всичко ще се строи , оповестява БНР.

В края на ноември от РИОСВ-Бургас още веднъж са дали зелена светлина за създаване на бистро, бар и търговски обекти с обслужващи площи и трафопост на метри от морето.

Припомняме, планът за градеж в къмпинга се възражда, откакто дейностите започнаха през януари тази година, само че след това бяха замразени от ДНСК.

Сега обаче излиза наяве, че екоинспекцията е издала позитивна оценка за съвместимостта за градежа , макар че той попада в Защитената зона " Бакърлъка " за запазване на дивите птици и граничи със Защитената зона " Плаж Градина - Златна рибка " за запазване на естествените местообитания.
 Засега стопират градежите на
Засега стопират градежите на " Алепу " и " Градина "

Това стана ясно при инспекцията на ДНСК

Мотивът на Регионална инспекция за опазване на околната среда е, че на терена няма дюни . Те обаче са в непосредствена непосредственост.

По данни на екоинспекцията територията е за курортна активност. Обектът попада в зона " А " на крайбрежието, плануват се 20% компактност на застрояването и седем метра оптималната височина. Озеленяването пък би трябвало да е 70%, половината от което да са дървета.

Според Регионална инспекция за опазване на околната среда градежът ще засегне минимално предпазената зона и няма да повлияе изключително на птиците, макар че е понижена буферната зона, свободна от застрояване.
 Строежът край плаж северно от Созопол има екосъвместимост
Строежът край плаж северно от Созопол има екосъвместимост

След следващия сигнал за строителство на плажната линия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР