На кампанийно събитие в Лас Вегас президентът на САЩ Доналд

...
На кампанийно събитие в Лас Вегас президентът на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Републиканците започват "втора фаза" на данъчната реформа в САЩ

На кампанийно събитие в Лас Вегас президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж подсети на симпатизантите си, че в случай че Републиканската партия загуби контрола си над Конгреса, данъчните промени, признати през 2017 година, ще бъдат атакувани от демократите

© Mike Segar Още по тематиката
Най-големите американски компании направиха коалиция против Тръмп поради митата

Exxon Mobil, Chevron, Microsoft, Alphabet, Apple, Amazon, Walmart и други считат, че комерсиалната война е пагубна
12 сеп 2018
US Tax Reform: Какво значат измененията за световния ви бизнес?

Консултантската компания EY и " Капитал " провеждат уебинар за настоящата огромна данъчна промяна в Съединени американски щати и резултатите от нея за двустранните бизнес връзки
5 апр 2018
Бъфет: Данъчната промяна в Съединени американски щати е мощен попътен вятър за бизнеса в страната

В годишното си писмо до акционерите на Berkshire фамозният вложител разгласи, че има предпочитание за придобивания, само че мъчно открива подобаващи компании
26 фев 2018 Републиканците от Камарата на представителите в Съединени американски щати показаха през предходната седмица втората фаза на данъчните промени, написа Reuters. Партията към този момент съумя да наложи по-мащабната си първа част от пренаписването на данъчния кодекс в страната през декември предходната година, като по този начин даде на президента Доналд Тръмп най-голямата победа във вътрешнополитически аспект до този миг от мандата му.

Шансовете за приемането на спомагателните закони, които включват превръщането на измененията в данъчния кодекс за жители в непрекъснати, понижаване на налозите върху недвижима благосъстоятелност и данъчните облекчения за родители, не са огромни. Промените са разграничени на три закона, които би трябвало да преминат през Сената с 60 гласа, което прави приемането им на процедура невероятно. Републиканците имат 51 сенатора в горната камара, а политическият фокус е преместен от номинирания за висш арбитър Брет Кавано и наближаващите избори за Конгрес през ноември.

Конгресменът Кевин Брейди, който предлага спомагателни промени върху данъчния код, бе главен създател и на промяната от 2017 година

Фотограф: Joshua Roberts

Ниски шансове

Основният създател на законопроектите Кевин Брейди, ръководител на данъчния комитет в долнта камара, разяснява, че " времето преди изборите е прекомерно малко ", с цел да бъдат признати. " От позиция на времето, би трябвало да преминем през целия Конгрес. Това са три закона и представителят на Сената Мич Макконъл беше явен, когато сподели, те ще минат единствено, в случай че той види, че имат поддръжката от 60 сенатора. " За момента сходна поддръжка няма.

Брейди е на мнение, че данъчният кодекс на страната би трябвало да бъде променян по-често, в сравнение с досегашната процедура за големи промени с период от няколко десетилетия. Той беше и главен създател на данъчната промяна през 2017 година Тя се показва от републиканците като съществена причина за икономическия напредък на страната, до момента в който демократите я сочат като " закон в интерес на богатите ". Социологическите изследвания демонстрират, че мнението на жителите в Съединени американски щати към промяната е най-вече отрицателно.

Макар възможностите за приемане на законите преди изборите през ноември да са съвсем нулеви, те подвигат още повече залозите и за двете партии. Основната рецензия върху данъчната промяна от предходната година от страна на демократите е, че тя е ориентирана към огромния бизнес, а не към редовите жители. За да понижат отрицателния резултат от пробойните в закона, през предходната година Републиканската партия одобри изискване измененията за жители да важат до 2025 година Сега те желаят да ги създадат непрекъснати. Подобна мярка обаче може да вдигне бюджетния недостиг с 2 трлн. $ през идващото десетилетие и е в прорез с към този момент страдащия имидж на Републиканската партия като предлагаща финансова дисциплинираност.

Работи ли данъчната промяна

Големият пробив на републиканците през 2017 година беше свалянето на корпоративния налог от 35 до 21%. Според представители на партията, както и президента Доналд Тръмп, данъчната промяна е в основата на икономическия взрив в страната. Ръстът на Брутният вътрешен продукт за второто тримесечие доближи 4.2%, а в четвъртък показателите S&P 500 и Dow Jones доближиха най-високите си равнища в историята.

Републиканците показват тези достижения като най-голямото доказателство, че промяната работи. Други причини са безработицата от 3.9% и вдигащите се заплати в страната. Демократите считат, че промяната е направила разликата сред бедните и богатите още по-голяма. При представянето на тогавашния законопроект през декември 2017 година, водачът на Демократическата партия в долната камара на Конгреса Нанси Пелоси разяснява предложенията с думите " това е Армагедон ".

Икономическият напредък на Съединени американски щати е съществена платформа за претендентите за конгресмени и сенатори на Републиканската партия за междинните избори през ноември. Критиката против промяната пък е постоянно срещана измежду претендентите на Демократическата партия. Макар възможностите новите законопроекти да бъдат признати да са ниски, те могат да изиграят енергизираща роля във връзка с републиканската база от гласоподаватели.

В четвъртък Доналд Тръмп разяснява пред симпатизанти в Лас Вегас, че в случай че демократите поемат надзор над Конгреса, икономическите ограничения, взети от администрацията му, ще бъдат в заплаха.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР