На каква база може да бъде съставено правителство с мандата

...
На каква база може да бъде съставено правителство с мандата
Коментари Харесай

Борисов: Контактни групи да намерят формулата за правителство на националното съгласие

На каква база може да бъде формирано държавно управление с мандата на спечелилия в парламентарните избори ГЕРБ? Лидерът на партията Бойко Борисов уточни формулата, която ще предложи на бъдещите сътрудници в ръководството.
Прочетете още
„ Ние би трябвало да се съсредоточим върху единодушие по няколко съществени тематики. Първата е от тях е отношението към войната в Украйна. Кой е с Путин и кой против него? На страната на Украйна и кой не е? Това Това е избор. Ако желаеме да тласкаме към избори – идеално за Путин, без парламент не могат да се вземат решения. Българският народ ясно сподели, че 77%  от хората поддържат партиите с евроатлантически позиции.  Това значи, че  ¾ от популацията е за продължаваме на този път. Втората тематика е инфлацията, финансите и стопанска система –  тя минава през решения в Народното събрание. Това, което ни завещаха от Продължаваме промяната е ужасяващо.  Вчера държавното управление отново изиска 200 милиона дълг, само че им дадоха 100. Всичко може да се реши с парламент. Като заявим твърда позиция, че влизаме в Еврозоната, пазарите ще се успокоят, лихвите ще паднат и ще запушим дупките в бюджета.

Откъде идва самочувствието на Асен, откакто загуби изборите? Идва зима, обществените помощи чукат на вратата. Не можем да оставим хората. Василев знае какъв обран бостан е оставил. Той знае, че който влезе в ръководството ще понесе големи вреди. Костов ни поучава да създадем коалиция с Възраждане. Това са мнения на хора, които не ги е грижа за България.  При тази реторика от всички страни, аз не виждам излаз. Аз не виждам по какъв начин можем да преговаряме с Възраждане, тъй като сме най- праволинейната евроатлантическа партия ” съобщи Борисов.

Той разгласи, че ще употребява модела от 90 те години  и ще изиска всяка партия да излъчи контактна група за договаряния. „ Готов съм да приема предложенията на всички. Готов съм да приема обществената стратегия на Продължаваме промяната.  Ще подкрепим обществената сфера. И аз обичам пенсионерите. Няма да се строим, няма да надграждаме.

Демократична България да дадат тяхната стратегия за правосъдна промяна - ще я подкрепим. Но не за махнем този и оня, а съответни промени. Ще дадем хората, с които те желаят да договарят. Ако желаят Дончев – ще дадем Дончев. Когото желаят.  Ние не търсим какво да разделим, а по какъв начин да намерим пресечна точка. Този тип ръководство е доста тежко. Ако желаят без лидери- без водачи ” уточни Борисов компромисите, на които в ГЕРБ са подготвени.

„ Като се върнат преговорните екипи след 3-4 седмици, разбираме се, избираме министри и следваме решенията. Това е проекта. Другото са празни приказки. Добре, че не минаха хартиените бюлетини, че щяха да приказват, че поради тях сме ги били. Предлагам всички да помислят и да си показват по какъв начин ще наподобяват нещата след 2-3 месеца- война, мраз, да преспят и тогава да вземат решения. Готов съм на всевъзможни отстъпки в името на народа. Казвам го от позицията на първа политическа мощ ”, безапелационен е Борисов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР