На кафене във Флоренция е наложена глоба от 1000 евро,

...
На кафене във Флоренция е наложена глоба от 1000 евро,
Коментари Харесай

Кафене във Флоренция отнесе 1000 евро глоба заради скъпо кафе

На кафене във Флоренция е наложена санкция от 1000 евро, откакто ядосан клиент се обадил в полицията, с цел да се оплаче от цената на горещата напитка, съобщи БГНЕС.

Популярното кафене във Флоренция е било осъдено за това, че не е показало цената за чаша кафе на щанда си, заяви Евронюз. Един от клиентите се е обадил в локалната полиция нервиран, че чаша кафе без кофеин коства 2 евро. Според кафенето, въпросният вид кафе произлиза от мексиканска ферма и е било „ приготвено с огромно внимание от баристите “.

Собственикът на заведението съобщи, че е подготвен да заплати за грешките си, само че разкритикува закона и санкцията, като съобщи, че цената е била изписана в цифровото меню.

„ Смятам, че при всичко, което се сервира в питейните заведения през днешния ден, този закон е толкоз неуместен и би трябвало да бъде изменен, тъй като в противоположен случай 99,9% от питейните заведения и заведенията за хранене елементарно биха сбъркали “, написа Франческо Санапо във Facebook.

Кафе-барът е добре прочут в тосканския град и е печелил няколко състезанието за подготвяне на кафе. В Италия междинната цена на едно еспресо е към 1 евро, макар че доста питейни заведения тази година усилиха цените.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР