На живота си през тези две седмици посегнаха четирима души,

...
На живота си през тези две седмици посегнаха четирима души,
Коментари Харесай

Серия самоубийства потресе жителите на Босилеград

На живота си през тези две седмици посегнаха четирима души, оповестява белградският вестник " Блиц ", представен от Българска телеграфна агенция.

Ситуацията е тревожна, защото през последните 100 години не се е случвало за един месец да се самоубият една жена и трима мъже.

Тъжен е граничният град, в който живее най-вече българско население, поради самоубийството на 52-годишната Стойна, 70-годишния Радко, 26-годишния Илия и 64-годишния Славчо.

Социална безизходност и изолираността от членовете на фамилията си показва в прощалното си писмо Стойна, която е прекратила живота си с огромна доза медикаменти. Когато схванал, че има израстък в мозъка, някогашният водач на рейс Радко В. от село Рибарче се прострелял в главата с револвер, с който животните се убиват в кланиците.

Загадка е гибелта на студента по право в Ниш Илия К., който се самоуби с изстрел от револвера на татко си в фамилната им къща в Босилеград на 18 септември. Дори най-възрастните поданици на Босилеград не помнят толкоз всеобщо и тъжно заравяне.

По недопечен метод от безнадеждността избяга и служащият Славчо Й. от Босилеград, който наскоро се токсини със солна киселина. Предполага се, че се е самоубил поради тежката болест на жена си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР