На живо от румънско-украинската граница разказва за Нова тв Петко

...
На живо от румънско-украинската граница разказва за Нова тв Петко
Коментари Харесай

Българин посреща бежанци в Румъния, и разказва: По-уплашени хора в живота си не съм виждал

На живо от румънско-украинската граница споделя за Нова тв Петко Петков, който посреща бежанци там: 

" Тръгнах петък вечер от България, бях се запътил към Словакия за мои познати. Но стигнах до тук. Организацията е направило румънското държавно управление, на всеки граничен пункт има филантропична помощ, един от телекомите раздава безвъзмездни сим карти за връзка, тъй като украинските телефони нямат роуминг и хората губят връзка. Аз пътувам самичък и доста хора през обществените мрежи ме откриха.

До тук стигнах без да имам проект, даже пристигнах с облеклата, смятах, че към този момент има струпани хора и се нуждаят от превоз, само че се оказа, че първо би трябвало да се влезе в Румъния и така стигнах до Букурещ. Мислим да организираме рейсове, които да не се връщат празни.

Хората, които идват, са елементарни хора като нас, те са извънредно изплашени, не съм виждал по-изплашени хора в никакъв случай в живота си. Чак не могат да довършат историите си. Някои от тях са били очевидци на бомбардировките, разговарях с момиче, което е спало в метрото. А през вчерашния ден возих майка с две деца, като по-голямата ми сподели, че е видяла по какъв начин ракета лети против нея на балкона, само че е уцелила друга постройка. Шокиран съм, само че най-вече ми влияе, че доста дни тези хора пътуват, застудява, когато преминат в Словакия, там имаше десетки хиляди хора, не мога да си показва какъв брой са от другата страна на границата, те физически не устоят към този момент... "  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР