На жените им е генетично заложено да поставят нуждите на

...
На жените им е генетично заложено да поставят нуждите на
Коментари Харесай

10 знака, че се превръщате в майка на партньора си

На дамите им е генетично заложено да слагат потребностите на другите пред личните си. Понякога обаче желанието на една жена да вземе мъжа до себе си под своето любящо крило може да се трансформира в огромен проблем.

Момичета, сигурно не бихте желали да се превърнете в майката на своя обичан, нали? Възможно е да не си давате сметка за това. Обърнете внимание на следните 10 знака и в случай че се откриете, безусловно би трябвало да измененията нещо у себе си:

1. Постоянно се заяждате.

Жените обичат да се заяждат с половинките си. Поне по този начин настояват психолозите. Възможно е да желаете да държите под надзор връзката си – даже без да го осъзнавате. Вероятно си мислите, че като се заяждате, демонстрирате угриженост и обич. Сигурно смятате и че постоянно сте права.

Най-лесният метод, по който можете да се справите с това държание, е да се поставите на мястото на колегата си. Запитайте се дали бихте толерирали сходно държание – непрекъсната рецензия, заяждане, подхвърляне на забележки, натякване и така нататък Вероятно няма да ви хареса, нали?

2. Намесвате се прекомерно доста в кариерата му.

Кандидатствате ли за работа вместо колегата си? Помагате ли му да си напише автобиографията, или напряко я пишете вие?

Опитайте се да си визиите неудобството от това някой различен да прави всичко вместо вас и да не ви дава да извършите съвсем нищо. Никак не е прелестно най-близкият ви човек да счита, че не можете да поемете отговорност за нищо.

3. Постоянно чистите след него.

Оправдавате се с това, че е прекомерно изтощен след работа и по тази причина желаете да помогнете. Пък и не ви пречи. Ако това се случва постоянно у дома, значи има проблем. Скоро ще се превърнете в единствения човек, който чисти след всички.

Направете график за почистване, с цел да може всеки да бъде зает и да поеме някаква отговорност.

4. Месите се в връзките му с другите.

Ако разпитвате колегата си непрекъснато с кого се вижда, по кое време се вижда, в случай че осъждате приятелите му, несъмнено заприличвате на майка му. Същото важи и в случай че непрекъснато му напомняте да се обади на най-хубавия си другар да вземем за пример или в случай че го насърчавате да излезе да пие бира с някого.

Може и да не ви е прелестно, в случай че го виждате в неприятна компания и в това време отдалечаващ се от положителните си другари, само че намерете внимателен метод, по който да изразите мнението си. Без да го налагате назидателно.

5. Само вие чистите и пазарувате.

Я по-добре да пазаря аз, че той няма да знае какво да вземе. Мислите ли си го постоянно? Или най-добре да си сготвя сама, че в случай че готви той, след това ще би трябвало да разтребвам целия безпорядък след него.

Вместо това можете да пазарувате дружно, да го помолите да носи тежките торби да вземем за пример. Питайте го какво би желал да пазарувате, оставете го да избере някой сос или марката мляко. Нищо неприятно няма да се случи, в случай че разхлабите малко примката към кухненската зона.

6. Искате да го обличате съгласно усета си.
Понякога дамите третират гаджетата си като личен дизайнерски план, като ги принуждават да се обличат и да наподобяват по избран метод. Няма нищо неприятно в това да купувате облекла на мъжа си, само че в случай че се окаже, че в никакъв случай не облича облеклата, които харесва, а вместо това носи единствено това, което вие харесвате, има проблем.
Ако се случи по този начин, че се окаже неуместно облечен или с измачкано сако, негова е отговорността да се приведе във тип.

7. Следите уговорките му.

Не изземвайте отговорностите на колегата си. Не записвайте вместо него часа му при зъболекаря, не му напомняйте по кое време да си пие хапчето. Оставете го да се държи като зрял човек.

Оставете го да не помни за някой ангажимент и да се изложи. Следващия път ще е по-отговорен и деликатен.

8. Не ви връща жеста.

Цял ден сте на работа, грижите се за децата, готвите вкусна вечеря, приготвяте по някоя дребна изненада за мъжа си, само че насреща не получавате даже признателност.

Определено някъде бъркате, в случай че половинката ви приема за даденост и няма предпочитание да направи нещо благо за вас, с цел да ви върне жеста и да ви покаже какъв брой ви цени и обича. Не позволявайте това да се случва.

9. Очаква прекомерно доста от вас.

Ако индивидът до вас е привикнал с вашето прекалено внимание, най-вероятно чака да „ му държите ръката “ на всевъзможни значими събития – на изявление за работа, на значима среща, да отиде до магазина да си избере вратовръзка и така нататък

Трябва да се научите да отказвате и да го оставите да се оправя самичък. По този метод ще завоюва и уважението ви.

10. Поемате отговорност за неговите неточности.

Мъжът не заплаща сметката в точния момент и вие незабавно се намесвате – плащате вместо него. Мъжът е пропуснал ангажимента си при зъболекаря и вие незабавно се обаждате да се извините от негово име и да помолите за нов час. Ако вашите връзки наподобяват по този метод, нещо не е наред. Със сигурност това ви коства доста и ви изтощава душевен. Мъжът ви не е дете, за което да се грижите непрекъснато.

Време е да го оставите да разпери криле и да полети от гнездото. Позволете на мъжа до вас да бъде ваш сътрудник, брачен партньор, покровител, а не ваша непрекъсната отговорност. В това се състои хармонията на връзката.

Източник: Obekti.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР