На жена в Русия е наложена глоба за опит да

...
На жена в Русия е наложена глоба за опит да
Коментари Харесай

Руски съд глоби $175 жена заради контрабанда на 30 кг чехли Dior

На жена в Русия е наложена санкция за опит да внесе незаконно в страната обувки от френската първокласна марка Christian Dior, като твърди, че са подарък.

Жената, разпозната единствено като Нигора, е била спряна от митнически чиновници на летище Колцово в Екатеринбург на връщане от отмора в Турция. Митничарите се усъмнили в багажа ѝ, който съгласно известията съдържал 30 кг чехли Dior с разнообразни размери.

Запитана за желанията си във връзка с обувките, дамата декларирала, че те са предопределени за дарове за гостите на идната женитба на щерка ѝ. Митническите чиновници намират историята за съмнителна и конфискуват целия пакет, като постановат санкция.

Когато Dior научава за историята, стилната къща завежда дело против дамата за нарушение на комерсиалната марка. Компанията е поискала от нея да заплати санкция в размер на 436 000 рубли (около 4750 долара).

Съобщава се обаче, че съветски съд е понижил тази сума на 17 000 рубли (175 долара), като се е позовал на ниските публични приходи на дамата. Жената е самотна майка с оповестена заплата от 30 000 рубли на месец (330 долара). Не се прецизира кой съд е разгледал делото.

Много западни марки стопираха да доставят стоките си в страната през последните две години, което докара до скок на паралелния импорт, от време на време именуван " сив импорт ". Терминът се отнася до практиката, при която неподправен артикул се внася в Русия без формалното позволение на притежателя на интелектуалната благосъстоятелност посредством различни канали за доставка.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР