На железопътна гара близо до град Шид, на границата с

...
На железопътна гара близо до град Шид, на границата с
Коментари Харесай

Над 20 мигранти за малко да се задушат, затворени във вагон на влак близо до Шид

На железопътна гара покрай град Шид, на границата с Хърватия, сръбската гранична полиция е предотвратила покруса през вчерашния ден по обед, когато извадила от трен двадесетина мигранти, измежду които и бебе на седем месеца, които се задушавали във вагон, заяви Танюг.
Във вагона имало 12 възрастни мигранти и девет деца, от които най-голямото момче на 15 години. Те бързо почнали да се задушават, защото били доста хора на тясно място, оповестиха от Комисариата за бежанците. Един от мигрантите се обадил по мобилен телефон на собствен другар в център за мигранти в Шид и изискал помощ. Работещите в центъра за мигранти повикали граничната полиция, която бързо реагирала и освободила мигрантите.
Когато органите на реда отворили вратата, разкрили една жена в безсъзнание и момиченце на 7,5 месеца, което било в сериозно положение поради липса на О2.
От комисариата за бежанците обявиха, че със своевременната интервенция на спешна помощ и чиновниците на полицията всички мигранти сега са на несъмнено място и отвън заплаха за живота.
Още едно щастливо събитие е, че влакът не бил потеглил от гарата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР