На извънредно заседание във вторник (21 юни) от 11 ч.

...
На извънредно заседание във вторник (21 юни) от 11 ч.
Коментари Харесай

Вотът на недоверие към кабинета Петков ще се гласува на 22 юни

На изключително съвещание във вторник (21 юни) от 11 ч. Народното събрание ще разисква вота на съмнение против държавното управление на Кирил Петков, импортиран от групата на ГЕРБ-СДС. Съобщение за съвещанието беше оповестено и на уеб страницата на Народното събрание, като се прецизира, че решението е подписано от зам.-председателя Мирослав Иванов.

Според правилника за работа на депутатите гласуването по вота на съмнение ще е в сряда (22 юни) - ден след дебатите. Вотът ще съвпадне с оповестеното преди дни национално шествие в поддръжка на държавното управление.

Искането на някогашните ръководещи за избор на съмнение за финансовата политика на кабинета " Петков " беше импортирано на 15 юни. Вчера - незабавно след отстраняването на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, ГЕРБ и Движение за права и свободи упорстваха незабавно да се избере негов правоприемник, който да свика изключително съвещание още тази неделя (19 юни). Председателският съвет, в който вземат участие управленията на всички парламентарни групи, обаче не реализира единодушие за това. Председателстващият съвещанието Кристиан Вигенин не разреши на Десислава Атанасова от ГЕРБ и Йордан Цонев от Движение за права и свободи да включат точката изключително във вчерашното съвещание, с цел да се вземе решението от болшинство в зала.

Гласуването " за " и " срещу " Никола Минчев през вчерашния ден очерта ново болшинство - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане ". Гласовете за отстраняването му бяха 125 - с 11 повече от тези на поддържниците му. Ако конфигурацията на гласовете се резервира идната сряда, държавното управление ще падне от власт. Днес (17 юни) още един народен представител от " ИТН " се разграничи от парламентарната си група, само че това не би трансформирало крайния резултат от вота на съмнение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР