На извънредно заседание в сряда - 22 юни, от 19:10

...
На извънредно заседание в сряда - 22 юни, от 19:10
Коментари Харесай

Парламентът гласува вота на недоверие в 19:10 ч в сряда

На изключително съвещание в сряда - 22 юни, от 19:10 ч Народното събрание ще гласоподава вота на съмнение против държавното управление на Кирил Петков.

Това заяви краткотрайно председателстващият Народно събрание Мирослав Иванов след 8-часови диспути по вота в пленарна зала през днешния ден.

Заседанието на Народното събрание стартира с апел от ръководителя, който по-късно беше неведнъж нарушаван.

" Моля всеки да се разграничи от език на омразата и физически контакти и конфликти ", прикани ръководителят на на Народното събрание Мирослав Иванов.

От " ИТН " акцентираха, че по тематиката Северна Македония налице е национално изменничество. Предателство имало и от отделилите се.

" Беше обещано доверие на шестима души, които стоят на последния ред в залата. Вече са честни, нищо че ги разиграха на борсата. Напоследък като приказваме свободно сме мафиоти. От през вчерашния ден и президента е част от мафията. И той е ГЕРБ и Движение за права и свободи, за какво ли, тъй като е свободен и приказва истината. Защото грозната истина не се харесва на Кирил Петков ", добави Станислав Балабанов от " ИТН ".

Като претекстове за вота в секторите финанси и политика от ГЕРБ акцентираха, че народът обеднява бързо поради инфлацията. И предизвестиха, че се слага под риск датата за влизане в еврозоната.

" Това държавно управление заслужава да получи избор на съмнение за цялостната му политика - голям и загробващ държавен дълг ", добави Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС.

Финансовият министър отвърна.

" Износът пораства и то не поради вашата опорка, че е поради износа на оръжия, а във всички сфери на стопанската система. Дългът е понижен. Ако дългът сега е заробващ, значи вие сте заробили страната. Вашата философия е да го духат бедните ", съобщи вицепремиерът Асен Василев.

" Моля тази имитация да не се повтаря в залата ", сподели ръководителят на Народното събрание Мирослав Иванов.

" Ако аз кажа да го духат бедните, ще ме изгоните ", добави Цончо Ганев от " Възраждане ".

Премиерът Петков посочи всички триумфи на кабинета по браншове.

" Увеличихме минималната заплата, подкрепихме фамилиите, безвъзмездни детски градини. За пенсионерите увеличихме пенсиите, това е невиждано нарастване, което не се е случвало 13 години. Днешният избор е основан на други наши резултати. Това държавно управление няма да разреши да се краде ", съобщи министър председателят Кирил Петков.

Той се обърна към всички депутати и изключително към тези от " ИТН ".

" Вие сте влезнали с чисти идеали. Вие сте тези, от които зависят 7 милиона българи, приканвам ви да се сетите за своите гласоподаватели. Там няма нито Трифонов, нито Борисов, нито Митрофанова ", добави Кирил Петков.

Не липсваше напрежение и сред " ИТН " и отделилите се от партията.

" С теб не беседвам. Господин Караджов диктуваше парите за районното министерство. Тошко Йорданов сподели: Любо отивате на съвет и, в случай че парите не се дадат на нашите министри, смъкваме държавното управление. Така ли беше? ", зададе въпрос самостоятелният народен представител Иво Атанасов към Тошко Йорданов.

" Не съм споделил по тази причина смъкваме държавното управление. Казах, че този бюджет ще мине мъчно ", съобщи Тошко Йорданов.

" Защо вие от Има Такъв Народ си вършиме обществено харакири пред българския народ? ", сподели Даниел Лорер.

Министри и депутати опазиха икономическата политика на кабинета.

" Дефицитът може да се предотврати от новото болшинство, в случай че се спре нарастването на пенсиите и се спрат парите за пътищата ", съобщи Владислав Панев от " Демократична България ".

От " ИТН " припомниха, че нямат нищо общо с ГЕРБ.

" Нашето отдръпване на доверието е поради двама индивида - Кирил Петков и Асен Василев ", съобщи Тошко Йорданов.

" Истинската причина за този избор на съмнение са 4 индивида: Борисов се опасява, че правораздаването ще дойте. Пееевски се опасява, че неговите компании до него няма да стигнат тези пари, госпожа Митрофанова не е страшна, от време на време може да не я слушате за всичко. Пропуснах от кого ще е четвъртият есемес - от Слави Трифонов ", съобщи Кирил Петков.

" Господин министър председател то правораздаването пристигна. Българският съд разгласи, че карцерът, изпълнен от този болшевик до вас, е противозаконен и необразован. Вашето държавно управление може да остане като абсурд и виц ", разяснява Тома Биков от ГЕРБ.

" Спомням си една ваша книга подигравка на деспот за господин Борисов. Как станахте подигравка на този деспот, господин Биков ", сподели вицепремиерът Асен Василев.

" Започнах да съчувствува на Борисов по времето на Орешарски ", отговори Тома Биков от ГЕРБ.

" Господин Биков не си обяснявайте трансформацията с Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия не ви е отговорна, Българска социалистическа партия я търсихте за ръководство, само че това няма по какъв начин да стане ", съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

" В къщата на Слави не се приказва за сешоар, в къщата па премиера не се приказва за конституция, а в къщата на Българска социалистическа партия не се приказва за ръководство ", добави Любен Дилов-син от ГЕРБ.

Регионалният министър съобщи, че двойният стандарт е поставил кол в колелото на обединението. И направи разбивка на публичните поръчки цена по отношение на качество по министерства.

" Заради неистини от министър-председателя за всяко ваше изказване си нося директория с документи. Вие от " Продължаваме промяната " сте висока класа, ние нисшата, като Хитлер и Гьобелс е ситуацията ", съобщи Гроздан Караджов, министър на районното развиване и благоустройството.

" Знаете ли по какъв начин това държавно управление може да бъде най-стабилното. Плащаме 3 милиарда на господин Караджов с неговите 40% в скритата стая в Министерство на регионалното развитие. Тошко Йорданов не помни за Македония. Борисов звъни и ние споделяме добре, няма да ви проверяваме ", добави Кирил Петков.

От Движение за права и свободи настояха за забележка към премиера.

" Когато клетвопрестъпникът и извършител на конституцията реди неистини, ми направете забележка. Темата Магнитски е любопитна. Господин Пеевски си води делата в Америка. Но да му припомня на лъжеца, че е подписвал документи за Пеевски. Мястото на тая тематика е за прокуратурата. Те сами се упрекват за корупция ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Вие ли ще говорите за нулева приемливост към корупцията, корупционери? ", попита Десислава Атанасова от ГЕРБ.

" Днес под дъното се оказа, че има двойно дъно ", сподели ощеКостадин Костадинов от " Възраждане ".

Източник: Българска национална телевизия

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР