На извънредно заседание в 13 часа днес народните представители ще

...
На извънредно заседание в 13 часа днес народните представители ще
Коментари Харесай

Какви са шансовете и предизвикателствата пред кабинета Денков-Габриел?

На изключително съвещание в 13 часа през днешния ден народните представители ще гласоподават оферти кабинет  " Денков-Габриел “. Подкрепа ще има от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те имат общо 132 гласа.

ДПС няма публична позиция по какъв начин ще гласоподава. " Възраждане “, БСП и Има Такъв Народ разясниха, че ще гласоподават " срещу “. За да бъде определено държавното управление са нужни 121 гласа при положение, че всички 240 участват в залата.

" Поне е ясно, че кабинетът се ражда, а какъв брой ще просъществува, по какъв начин ще работи – не мисля, че можем авансово да предопределим “, съобщи политологът Румяна Коларова в ефира на NOVA.

Проф. Коларова дефинира като безспорна нелепост изказванията, че обединението сред ПП-ДБ-ГЕРБ е невиждана, като даде образец, че връзките между ГЕРБ, Реформаторски блок и Обединени патриоти също не са били лесни. Коалициите на никое място по света не стават елементарно, сподели проф. Коларова.

Журналистът Валерия Велева сподели, че може би за първи път държавното управление се приема без възторзи.

" Като че ли никой не е удовлетворен от това държавно управление – нито от политическите партии, които го сформират, нито обществеността. Едно държавно управление, натоварено с вътрешно съмнение и спорове “, добави тя.

" Много ще се веселя след всичко, което се изговори, то е цивилизовано, умерено, на положителното образование. От една страна, добре е, че водачите остават в Народното събрание, с едно изключение Асен Василев, въпреки това, хубаво е, че си нямат доверие, тъй като ще се гледат под лупа “, счита журналистът Константин Вълков.

" И на вербално, и на невербално равнище президентът Румен Радев доста ясно сподели, че това, което се прави не му харесва. Но то не се харесва на прекалено много хора. Липсата на доверие е очеизвадна, по какъв начин ще работят не ми е известно “, съобщи психиатърът и част от Инициативния комитет на Румен Радев доктор Цветеслава Гълъбова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР