На извънредно заседание Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
На извънредно заседание Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

ВСС с мерки за ограничаване на достъпа до съдебните сгради

На изключително съвещание Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) прегледа ограничения по отношение на оповестеното изключително състояние в страната поради разпространяването на ковид у нас. Съдиите в България минават на работа отдалечено. Това беше решено единомислещо с 13 гласа „ за”, предава Нова Телевизия.

По време на изключителното състояние, Съдебните покои в страната няма да затварят, само че достъпът до тях ще бъде мощно сведен и при строги ограничения за сигурност. Всички, които имат да пишат претекстове по каузи, ще го вършат от у дома. Насрочените съвещания по каузи се отсрочват до края на изключителното състояние. Изключение вършат единствено ограниченията за неотклонение и делата, касаещи незабавни обезпечителни ограничения. Във всеки съд у нас ще има дежурен състав, само че свободното придвижване на юристи, движимости лица, жители и подсъдими ще е неразрешено. По време на изключителното състояние няма да се връчват призовки и решения по каузи. Уведомяването на страните, както и информации по каузи ще става по телефона или по електронен път.



„ При нас беше господин Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил, който ни срещна с ситуацията. Чуждият опит потвърждава, че ограничението на контактите дават резултат. Целта е оптималното ограничение на достъпа до правосъдните здания за ограничение на контактите. Всички разбираме, че правосъдните здания са места, които няма по какъв начин да се затворят, само че достъпът би трябвало да е ограничен”, уточни Лозан Панов  Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 година в София. Завършва висшето си обучение в Софийския университет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР