На извънредно заседание от 9:00 часа днес депутатите ще обсъдят

...
На извънредно заседание от 9:00 часа днес депутатите ще обсъдят
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъдят промени в Закона за ДФИ

На изключително съвещание от 9:00 часа през днешния ден депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за държавната финансова ревизия. Предлага се заповедта за възлагане на финансовите инспекции да има опция да бъде електронен документ. В елетронен тип да могат да са и документите, свързани с отразяване на резултатите от инспекциите.

Вносител е Министерският съвет. От там показват, че прекосяването към електронни документи и потреблението на начини за тяхното електронно разпространяване ще се прави по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, Закона за електронното ръководство, както и промените в процесуалните закони, отнасящи се до потреблението на Системата за несъмнено електронно връчване, написа Българска телеграфна агенция.

В могивите се показва още, че се актуализира размерът на налаганото административно наказване по Закона за държавната финансова ревизия, а санкциите не са обновени повече от 9 години.

Предвиждат се наказания от 500 до 3000 лева, вместо досегашните от 200 до 2000 лева За неосигуряване на достъп на финансовите инспектори до служебните пространства и до документите санкцията ще бъде от 200 до 1500 лева, досега е сред 200 и 1000 лева

Депутатите ще преглеждат още на първо четене и промени в Закона за ръководство на агрохранителната верига.

В дневния ред са и гласоподаване на второ четене на изменение и допълнение в Кодекса на труда и в Кодекса за обществено обезпечаване.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР