На извънредно заседание Народното събрание обсъжда поискания от ГЕРБ-СДС вот

...
На извънредно заседание Народното събрание обсъжда поискания от ГЕРБ-СДС вот
Коментари Харесай

НС обсъжда вота на недоверие към кабинета Петков

На изключително съвещание Народното събрание разисква поискания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. Мотивът за него е " неуспех във финансово-икономическата политика ".

 



Подкрепа за вота показаха опозиционните партии " ИТН ", Движение за права и свободи и " Възраждане ". Гласуването на вота би трябвало да се организира не по-рано от 24 часа след края на дебатите през днешния ден. 

" Промяната е заблуда и носи единствено отчаяние ", сподели Станислав Балабанов от " ИТН " в първата декларация от напрегнатия парламентарен ден.

Той очерта аргументите за несъгласието с политиката на Кирил Петков. " Докато насреща крещят, че сме част от мафията е редно да се опрем само на обстоятелства ", сподели Балабанов.

" Напоследък когато приказваме свободно и се придържаме към обстоятелствата сме мафиоти. Не знам дали ви прави усещане, че от през вчерашния ден и президентът е част от мафията. Изведнъж и той е ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като е свободен, самостоятелен, споделя истината ", сподели Балабанов. Той добави, че на Кирил Петков и Асен Василев тази истина не им харесва.

Балабанов изреди, по думите му, обстоятелства, заради които вотът на съмнение е належащ. Според него националният представител Георги Георгиев пази ползите на мафията на " Капитан Андреево ".

Той сподели също, че Министерство на регионалното развитие е отпуснала 2,5 милиарда лв., " потънали в противозаконни градежи ", с решение на Петков и Василев, подкрепено по-късно от Народно събрание. " Не знам с коя мафия се бори министър председателят, откакто самият той е предложил такова решение ", сподели Балабанов.

Той подлага на критика също назначенията в държавното управление и правосъдната промяна, както и френското предложение за Република Северна Македония. " Френското предложение има за цел да почисти съвестта на Кирил Петков. Къде е българското предложение? Или е по-важно Макрон да победи? ", попита Балабанов от парламентарната естрада.

Той се обърна и към някогашните си сътрудници от Има Такъв Народ, които в този момент са самостоятелни депутати. " Тези през днешния ден, които стоят на последния ред, не предадоха Слави Трифонов, нито мен, нито Тошко Йорданов, нито Ива Митева. Те предадоха България ", сподели той.

Накрая депутатът от Има Такъв Народ приключи с това, че " няма по-велико чувство от това да си на страната на истината ".

 

" Вотът на съмнение трябваше да е за цялостната политика на кабинета, все пак ние взехме решение да подчертаваме върху най-големият му неуспех, а точно върху финансовата политика. Истинските потребности на обществото са неглижирани както и нуждата страната да остане финансово устойчиво. Затова ние считаме, че политиката на държавното управление в областта на обществените финанси съставлява опасност за финансовата сигурност, а оттова и за националната сигурност ".

Това съобщи някогашният финансов министър и народен представител от ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев от трибуната на Народното събрание. Той изчете импортираният план на решение на ГЕРБ-СДС за гласоподаване на вота на съмнение.

Заседанието на Народното събрание е изключително, а вота на съмнение против държавното управление на Кирил Петков е с претекст - неуспех във финансово икономическата политика.

Ананиев акцентира, че несъответстваща финансово икономическа политика не е инцидентна или нереална, както и не работи сама за себе си.

" Тази политика е отражение върху положението и развиването на всички сфери в обществения бранш, обществените финанси и цялостното обществено икономическо развиване на страната ", добави той.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР