На извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН Украйна

...
На извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН Украйна
Коментари Харесай

Остър спор в ООН: Украйна и Русия се обвиняват взаимно за взривения язовир

На изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Украйна и Русия се упрекнаха взаимно за разрушаването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа. Съединените щати от своя страна споделиха, че " не са сигурни " кой е виновен, само че обявиха, че няма логичност украинските управляващи да причинят сходна покруса на личния си народ. Според Киев това е опит на Русия да попречи на дълго чаканата военна контраатака на Украйна.

Русия управлява язовир " Каховка " повече от година. Физически е невероятно да се взриви по някакъв метод извън посредством обстрел. Той е бил миниран от съветските окупатори и те са го взривили, съобщи украинският дипломат в Организация на обединените нации.
Моята делегация изиска това незабавно съвещание на Съвета за сигурност. Тъй като този режим взриви бомба за всеобщо заличаване на околната среда, което докара до най-голямото провокирано от индивида злополучие в Европа от десетилетия насам. Това е терористичен акт против украинската сериозна инфраструктура, който има за цел да аргументи колкото се може повече цивилни жертви и колкото се може повече опустошения.
Сергий Кислица, дипломат на Украйна в Организация на обединените нации

Руският непрекъснат представител при Организация на обединените нации Василий Небензя от своя страна упрекна за злополуката Киев, също без да поддържа изказванията си с доказателства.
Киевският режим извърши немислимо закононарушение. Взриви язовирната стена на водноелектрическата централа " Каховка ", което докара до неконтролируемо изпускане на вода. Хиляди хора се нуждаят от евакуация. Нанесени са колосални вреди в района и на екосистемата на устието на Днепър.
Василий Небензя, дипломат на Русия в Организация на обединените нации

Белият дом съобщи, че ще има евентуално доста жертви след детонацията, разрушила огромен язовир в Украйна, само че добави, че към момента няма съответни доказателства, които да покажат кой стои зад действието.

В резултат на гърмежа има риск за общо 42 000 души, в региони под контрола както на Киев, по този начин и на Москва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР